To musikforeninger og en instruktør dyster om Kulturprisen

Svendborg Kammermusikforening er blandt de nominerede til årets kulturpris. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

To musikforeninger og en instruktør dyster om Kulturprisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Kommune er klar med de nominerede til årets kulturpriser.

Svendborg: Enten Svendborg Kammermusikforening, Musikforeningen Rytmisk Råstof eller skuespiller og instruktør Peter Michaelsen får til december æren af at få en pris for at have ydet en ekstraordinær indsats for at sætte Svendborg på det kulturelle landkort.

De tre er alle blevet nomineret til Kulturprisen 2018, som Svendborg Kommune står bag, og hvor vinderen bliver kåret til en åben prisfest i Borgerforeningens Guldsal den 8. december.

Det er borgerne, som har indstillet kandidater til prisen, og nu har Kultur- og Fritidsudvalget i samarbejde med et fagligt udvalg indskrænket de i alt 26 indstillinger til et finalefelt.

- De nominerede kandidater afslører et bredt felt af såvel spirende som garvede kunstnere og kulturaktører, der med deres virke yder en ekstraordinær indsats for at synliggøre Svendborgs sprudlende kulturliv, fortæller formand for Kultur- og Fritidsudvalget Lars Erik Hornemann (V) ifølge en pressemeddelelse.

De spirende aktører, han taler om, er formentlig de tre navne, som er nomineret til Ungdomstalentprisen, der uddeles ved samme lejlighed.

Her er det den 23-årige Benjamin Hingebjerg, som spiller klassisk slagtøj, den 20-årige musiker Rasmus Dahl Nielsen samt filmskaber Anna van Deurs, som er 16 år, der dyster om prisen.

- Der er både de, der gennem en årrække har arbejdet med kunst og kultur og sat Svendborg på landkortet, og unge aktører, der brænder for at tilføre vores område nye kulturoplevelser. Det er vigtigt for mig, at vi blandt andet med vores kulturpriser er med til at anerkende de mennesker, der bidrager stort til Svendborgs mangfoldige kulturliv, siger Lars Erik Hornemann om de nominerede.

Tidligere har navne som organist Povl Chr. Balslev, teaterchef Jakob Bjerregaard Engmann og forfatter Mikael Josephsen modtaget kulturprisen, som sidste år gik til Josefine Ottesen. Skuespiller Laura Teglhøj er seneste modtager af ungdomstalentprisen.

Prisfesten den 8. december begynder klokken 14.00.

To musikforeninger og en instruktør dyster om Kulturprisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce