Glarmester mener,at Svendborg Kommune har begået løftebrud, truet ham - og videregivet følsomme oplysninger til en af hans konkurrenter.

Bortdømt og udleveret.

Det er de følelser, Henning Stender går med for tiden.

Han ejer Gudbjerg Glas - Glarmester Stender og har dokumentation for, at han ikke bare én, men to gange har fået et løfte af Svendborg Kommune.

Begge er i mailform, og i dem står, at han vil få lov til at byde på en stor opgave på Rødeledsvej - en opgave til omkring en million kroner.

- Men i sidste uge opdagede jeg, at opgaven er sendt i udbud, fortæller Henning Stender.

En invitation til at være med i budrunden har han ikke fået, og derfor ringer han til en afdelingsleder i Center for Ejendomme og Teknisk Service.

Samtalen bliver ikke behagelig.

- Hun fortæller, at der er sket en beklagelig fejl. Og så siger hun direkte, at hvis jeg går videre med sagen, så vil jeg ikke længere få opgaver for Svendborg Kommune. Og hun understreger, at det ikke skal betragtes som en trussel, men som et løfte, siger Henning Stender.

Efterfølgende sender afdelingslederen ham en mail med en beklagelse og et løfte om, at han kommer med i hatten, når der skal bydes på to andre store, nært forestående opgaver.

Og her falder han over noget i toppen af mailen.

- Jeg kan se, at den korrespondance, jeg har haft med kommunen, er videresendt til Guldfeldt, som er en af mine konkurrenter. Så nu ved de, at jeg skal byde på de kommende opgaver, ligesom de er orienteret om, hvordan jeg agerer i en sag som den her, siger Henning Stender.

Forløbet har gjort ham så vred, at han har klaget til Svendborg Kommune.

Og han får opbakning fra Morten Raft, der er formand for Svendborg Håndværker- og Industriforening.

Han oplyser, at han nu vil tage en snak med sin bestyrelse for at finde ud af, hvordan foreningen skal forholde sig.

- Der er i hvert fald nogen i kommunen, der skylder en rigtig god forklaring, siger han.

Kjeld Bussborg, der er afdelingschef i Svendborg Kommunes Center for Ejendomme og Service, beklager, at der er sket fejl undervejs.

Men han oplyser, at han ikke tror på, at Henning Stender er blevet forsøgt truet til tavshed.

- Jeg har talt med afdelingslederen og kan ikke få bekræftet det, Henning Stender giver udtryk for. Så jeg tror, han har hørt det, han ønskede at høre, og ikke det, der rent faktisk er blevet sagt, siger Kjeld Bussborg.

Læs mere i Fyns Amts Avis onsdag den 10. marts.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.