To børn, varigt ægteskab og ingen Cavling-pris


To børn, varigt ægteskab og ingen Cavling-pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FREMTID: Journalist-praktikant på besøg hos håndlæseren Dodo
SVENDBORG: Jeg har aldrig rigtig troet på det med alternativ behandling. Så det var med lidt blandede følelser, jeg

modtog opgaven fra min lokalredaktør - lav en reportage fra en håndlæsning.

Nå, men pligtopfyldende, som man er, drog jeg ned til den nye spirituelle butik på torvet i Svendborg, Englebassen.

Butikken er fyldt med englefigurer, røgelsespinde, Buddha-statuer samt diverse helbredende sten i alverdens farver. Fra højttalerne i loftet strømmer en salig musik, der får mig til at glemme sommerens manglende solskin.

På trods af, at butikken kun har eksisteret i små fire måneder, vrimler det med kunder, som vil erhverve en af de helbredende sten.

Bagest i lokalet fører en lille gang ind til Dodo, kvinden der vil fortælle mig om min fortid, nutid og ikke mindst min fremtid.

Nervøsitet

Værelset, hvor seancen skal foregå, er slet ikke, som jeg havde forestillet mig. Væk er den røde pornobelysning, i stedet oplyser et lysstofrør de hvide tapet-vægge. Midt i lokalet står et kedeligt spisebord dækket af en cremehvid velourdug.

Al mystikken forsvinder endeligt, da jeg får øje på håndlæseren. Hun ligner på ingen måde de sigøjnere, der på film kan fortælle, hvornår du dør, bare ved at kigge på din hånd.

Mest af alt minder Dodo om den midaldrende ekspedient, der så ofte har solgt mig en pakke smøger, når jeg besøger min forældre i Vestjylland.

Jeg sætter mig nervøst i stolen over for Dodo, og mens hun forsikrer mig om, at hun aldrig fortæller folk om, hvornår de skal dø, mærker jeg svedperler på min pande, mens mine hænder bliver klamme.

Feminin side

- Læg din hænder på bordet med håndfladen ned, beordrer hun.

Stille kører Dodo fingrene rundt på mine hænder og sammenligner dem med et landskab.

- Præcis som naturens kræfter ændrer på landsskabet, så præger dit liv sig også i dine hænder. Ud fra, hvad jeg ser, kan jeg lave en prognose for din fremtid, forklarer hun.

Dodo starter med at fortælle, at jeg både er initiativrig og ambitiøs. To gode egenskaber for en journalist. Men så falder bomben pludselig.

- Jeg kan se, du har en tydelig feminin side.

Hvad mener hun med det, tænker jeg og rynker brynene. Hvilket Dodo bemærker.

- Jeg mener, du har en fin balance mellem din maskuline og feminine side. Alle mennesker har begge dele, men hos dig er der en god balance.

Herefter beder hun mig vende håndfladerne op, og begynder at studere linjerne i mine hænder med en lup.

Hun starter med at fortælle, at der for fem måneder siden skete noget vigtigt i mit liv. Noget som kan få stor betydning i fremtiden.

I februar begyndte jeg i praktik på Fyens Stiftstidende.

Fremtiden

Nu begynder det at blive interessant. Gad vide, hvad hun kan fortælle mig om min fremtid. Vinder jeg en Cavling-pris, finder jeg den store kærlighed og hvad med børn?

Dodo sidder nu og studerer mine håndflader i et stykke tid uden at sige et ord.

Sveden begynder igen at pible frem på min pande - det kan ikke være godt, at hun er stille.

- Jeg kan se, at der sker noget på dit arbejde inden for den næste måned. Det virker, som om du selv er klar over det, og det gør dig lidt nervøs.

Igen rammer hun meget godt. Om tre uger stopper jeg på Svendborg-redaktionen og skal videre til nye opgaver i Odense.

- Du har en lang kærlighedslinje, men jeg tror ikke, du er i et forhold lige nu. Du har lidt svært ved at binde dig. Derfor kan der godt gå nogen tid, inden du møder kvinden i dit liv. Men når du møder hende, kunne det godt være for resten af livet, fortæller Dodo.

Hun viser mig på hånden, hvor man kan se mit kærlighedsliv, og oplyser, at jeg bliver den stolte far til to børn.

Mine femten minutter er gået. Jeg forlader lokalet lettere omtumlet. Kan hun virkelig se, at jeg skal skifte arbejdsplads?

Hvor ved hun fra, at jeg har svært ved at binde mig? Og skal jeg virkelig være far til to børn?

- Nahr, hun var nok bare heldig, og hvorfor fortalte hun ikke noget om Cavling-en, tænker jeg, og går tilbage på redaktionen.

To børn, varigt ægteskab og ingen Cavling-pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce