Svendborg: Det var bare rutinestandsninger, men to gange - onsdag eftermiddag og lige efter midnat natten til torsdag - måtte politiet køre på sygehuset med yngre mænd, der kørte med stoffer i både blodet og bilen.

Klokken 14.35 onsdag standsede politiet en 24-årig mand i Tinghusgade, som betjentene hurtigt kunne se måtte være påvirket af stoffer.

- De havde godt nok ikke testeren med ude, men vi er trænet i at se den slags på folks øjne, blandt andet ved hjælp af en lommelygte, siger kriminalassistent Steen Foged fra lokalpolitiet.

Ved et nærmere tjek af manden viste det sig også, at han ikke havde noget kørekort og desuden var i besiddelse af 0,32 gram hash i en rygsæk i bilen.

Den 24-årige blev derfor anholdt og taget med på sygehuset til en blodprøve.

Stort set samme tur overgik en 30-årig mand fra Odense nogle timer senere, klokken 01.15, hvor han blev vinket ind til siden af en patrulje, da han kom kørende på Faaborgvej i Svendborg. Også han kunne patruljen hurtigt se måtte være påvirket af stoffer, og fundet af 0,17 gram amfetamin i hans brystlomme bestyrkede mistanken. Og bedre blev det ikke af, at han heller ikke havde kørekort til den påhængsvogn, han kørte rundt med på sin varebil. Således røg han samme ved som den 24-årige - ind i patruljebilen som anholdt og videre på sygehuset til blodprøve.

Hvordan de to mænd bliver straffet afhænger af, hvad blodprøverne viser, oplyser Steen Foged. (jurb)

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.

Mere om emnet

Se alle
3
Vild jagt i Svendborgs gader - politiet fangede 16-årig indbrudstyv

Vild jagt i Svendborgs gader - politiet fangede 16-årig indbrudstyv

Både inde og ude: Det flød med hash på Svendborg-værested

Både inde og ude: Det flød med hash på Svendborg-værested

5
Flere unge ryger hash: Markant flere underretninger siden sommer

Flere unge ryger hash: Markant flere underretninger siden sommer