Timedrift mulig fra aktuelle havne


Timedrift mulig fra aktuelle havne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat

Af roar c. falkenberg

adm. direktør, Søby Værft, Kommnens Agre, Søby

Det er grotesk at se, hvordan der arbejdes med at finde en placering til en ny færgehavn på Fynssiden, for at Ærøs færger kan opnå timedrift. Især når det kan opnås på to af de eksisterende ruter, nemlig ruterne Marstal-Rudkøbing og Søby-Faaborg. Tager man udgangspunkt i motorvejen ved Odense som mål for ærøboerne, er hovedvejen fra Faaborg mod Odense fuldt ud lige så attraktiv som turen fra Lehnskov/Ballen!

Tvillingefærgerne, der blev købt i 1999, kan forcere ruten Søby-Faaborg på under 50 minutter og kan dermed opnå timedrift til Ærø. En løsning, der kan søsættes på meget kort tid - uden brug af undersøgelser og flere hundrede millioner kroner til nye anlæg. En løsning, der desuden har det miljømæssige aspekt, at tvillingfærgerne flyttes helt uden for de naturbeskyttede habitats-, fuglebeskyttelses- og ramsarområder.

Med nye færger, som der jo også tales om i oplægget, kan såvel ruten fra Søby som fra Marstal opnå overfartstider på 35-40 minutter.

Svendborg er klar til at slippe Ærø-færgen, skrives der i Fyns Amts Avis - men er Ærø klar til et liv (kan Ærø klare et liv?) uden en færge til Svendborg Havn? Den direkte forbindelse til speciallæger, uddannelser, arbejdspladser samt den kollektive trafik videre ud i landet. Det lyder ikke frugtbart for det ærøske samfund.

En let hurtigfærge til passagerer ville kunne klare turen fra Ærøskøbing til Svendborg centrum på ca. 40 minutter. Der skal derfor lyde en kraftig opfodring til politikerne såvel fra Ærø som fra Svendborg til også at få lavet en VVM-undersøgelse af denne mulighed. Ærø har brug for en hurtig indsats på området - vi har ikke tid og råd til projekter, der måske kan blive til noget om 6-10 år!

Timedrift mulig fra aktuelle havne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce