Tilskud omdøbt til køb af varer


Tilskud omdøbt til køb af varer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Kommune køber bl.a. retten til at bruge multihallens scene hver eneste dag året rundt

SVENDBORG: En scene vil Svendborg Kommune gerne have til sin rådighed - 365 dage om året.

I den kommende private multihal på Ryttervej, også kaldet Svendborghallerne.

Og det får Svendborg Kommune så mod til gengæld at betale 1452 kroner om dagen - eller godt og vel en kvart million kroner om året - til det private selskab, der skal drive multihallen.

Sådan lyder en af kommunens forklaringer på de omkring syv millioner kroner, som årligt skal overføres fra kommunekassen til driften af Svendborghallerne.

Forklaringen fremgår af et brev fra kommunen til Statsforvaltningens tilsyn med kommunerne.

Statsforvaltningen sagde allerede i januar nej til kommunens plan om at give "et driftstilskud på 6,75 mio. kr. stigende til 8,43 mio. kr. til Svendborghallerne P/S over en 10-årig periode".

At hælde så mange kommunale penge over i et privat foretagende er kun lovligt, hvis kommunen får noget igen - altså en såkaldt gensidigt bebyrdende aftale.

- Støtten skal med andre ord "øremærkes" til den kommunale aktivitet, som Statsforvaltningen skrev i sit afslag til Svendborg Kommune.

Løsningen

Det har kommunen så bakset med at finde en løsning på siden.

Og nu har kommunen så i et brev til Statsforvaltningen gjort opmærksom på:

"Efter nærmere bearbejdning af sagen kan kommunen konstatere, at der reelt ikke bliver tale om kommunalt tilskud, men om indgåelse af en gensidigt bebyrdende aftale, hvor kommunen køber varer og tjenesteydelser til markedspris".

Beløbet til det private selskab er det samme.

Men nu er det ikke længere tilskud. Nu er det betaling for varer og tjenesteydelser.

En af de varer, Svendborg Kommune vil få fra det private Svendborghallerne P/S, er således scenen i multihallen - alle årets 365 dage.

Ikke at kommunen ejer den, nej - som det hedder i brevet - "kommunen råder over scenen samtlige af årets dage til en årlig leje på kr. 530.000".

Ejeren først

Undtaget altså, når den private multihal selv skal bruge scenen til arrangementer, for - som det hedder i brevet - "ejeren har ret til at aflyse kommunal brug af faciliteterne".

For hver dag, ejeren selv skal bruge scenen, får kommunen et nedslag i den årlige leje på 2500 kroner.

Hvor kommunen således vil betale 530.000 kroner årligt for at have multiarenaens scene til sin rådighed året rundt, så vil kommunen betale 10 gange så meget for at have de øvrige faciliteter til sin rådighed 265 dage om året.

5,3 millioner kroner vil kommunen betale for - som det hedder i henvendelsen til Statsforvaltningen - "råderet over de øvrige faciliteter 265 dage om året svarende til en daglig leje på kr. 20.000, hvilket omfatter brug af multiarenaen og VIP-lokaler".

Med scene og øvrige faciliteter er beløbet fra kommunen således nået op på 5,83 millioner kroner om året.

Årlig betaling

Dertil kommer, at kommunen årligt vil betale 236.000 kroner for at få det private selskab til at gøre rent i den kommunale del af Svendborghallernes foyer.

Og så vil kommunen betale 684.000 kroner årligt for personaleydelser fra det private selskab Svendborghallerne P/S.

Det bliver tilsammen til 6,75 millioner kroner om året fra kommunen til Svendborghallerne P/S.

Helt samme beløb som før. Nu hedder det imidlertid ikke længere kommunalt tilskud. Nu hedder det køb af "varer og tjenesteydelser til markedspriser".

Tilskud omdøbt til køb af varer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce