Fire tog fra Aarhus er på vej til Svendborgbanen. Lokomotivførernes tillidsmand mener, det er for få

Umiddelbart er det godt nyt - men det er det så bare ikke helt alligevel.

Sådan reagerer Peter Kanstrup, der er tillidsmand for lokomotivførerne, på den seneste udvikling på Svendborgbanen.

Transportministeriet og DSB er blevet enige om, at fire tog, der bliver til overs i det midtjyske, når Aarhus får en letbane til august, skal sendes til Svendborgbanen.

Og Peter Kanstrup er tilfreds med, at de er af typen Desiro, som har vist sig at gøre det godt i det sydfynske.

Det er bare et aber dabei, mener han.

Planen er, at togene fra Jylland skal afløse de IC3-tog, der kører på den nordlige del af Svendborgbanen, og dermed bliver Desiro-toget enehersker på strækningen.

- Vi har fire Desiro-togsæt på banen i forvejen og kommer altså op på otte, og jeg er bekymret for, om det er nok, siger Peter Kanstrup.

Tillidsmanden peger på, at Desiro-toget har færre siddepladser end IC3-toget.

Så hvis der ikke skal være voldsom mangel på sæder i myldretiden, så skal flere togsæt hægtes sammen, og det kan godt lade sig gøre, hvis ellers alle otte togsæt er til rådighed.

Det er de bare ikke altid.

- Ofte vil der være et tog på værksted, så vi er nede på syv, og så kan det knibe med at sætte to togsæt sammen, når der er behov for det, siger han.

Transportministeriet henviser til DSB for kommentarer, og her ønsker ingen at sige noget, før Folketingets Finansudvalg har godkendt aftalen.

Udvalget holder sit næste møde onsdag den 15. juni.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.