Tilbud: Gratis flytning af havfruer

En gruppe af gavmilde borgere vil gerne betale for at få flyttet havfruerne tilbage til deres oprindelige plads foran kirken og i det oprindelige udtryk i en muret kumme.
Foto: Kasper-Emil Ørtved

Tilbud: Gratis flytning af havfruer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg: En gruppe af lokale erhvervsfolk har et godt tilbud til Svendborg Kommune: Kvit og frit at reetablere havfruespringvandet i en muret kumme midt på torvet, sådan som det oprindeligt var skabt i 1929.

"Det er lykkedes på privat basis at skaffe økonomiske midler til at flytte skulpturen, etablere de nødvendige fundamenter, tilslutninger og opmure en kumme a la den, som skulpturen var placeret i ved indvielsen i 1929. Samtidig påtager gruppen sig at istandsætte skulpturen - rengøring og patinering - inden den opstilles. Der er altså ingen udgifter for kommunen i forbindelse med flytning og installering af skulpturen".

Sådan lyder det i tilbuddet, der første gang blev fremsat 29. marts 2012, da en delegation fra gruppen af erhvervsfolk mødtes med byplanarkitekt Marianne Christiansen og en embedsmand mere på rådhuset.

Gruppens talsmand er bronzestøber Jørn Svendsen, og han fortæller i dag, at embedsmændende takkede pænt nej, og så blev der ikke mere ud af det.

Det møde kan Marianne Christiansen godt huske.

- Jeg så det dog som en uformel drøftelse, og den blev aldrig forelagt hverken direktion eller politikere. Vi hørte ikke mere fra dem, men da mange andre borgere også ønskede havfruerne fra Mølledammen tilbage på torvet i forbindelse med Den grønne tråd, lagde vi dem ind i den efterfølgende arkitektkonkurrence.

- De skulle nok have været lidt mere ihærdige, siger hun og fortæller, at gruppens tilbud aldrig blev afgivet skriftligt, siger hun.

- Hvis politikerne ønsker det, kan skaden stadig gøres god igen og kunstværket blive, som kunstneren har skabt det, siger Jørn Svendsen.

- Pengene er der.

- Jeg tror, det drejer sig om godt 600.000 for at flytte skulpturen og bygge en flot murstenskumme. Dertil kommer anlæg af en pumpebrønd, men måske kan den nuværende bruges, selvom værket flyttes tilbage til Wessels Trappe.

- Da dysserne ikke hører med til kunstværket, kan man eventuelt vælge at bibeholde dem, hvor de er.

Udvalgsformand Henrik Nielsen (K) har aldrig hørt om det generøse tilbud før, men synes, det er flot.

- Det er interessant, men jeg kan ikke umiddelbart sige ja tak. Der har jo været en proces, og der er en politisk aftale, som vi skal respektere. Men det er et interessant perspektiv. Jeg synes, det er vigtigt, at initiativtagerne nu retter en formel henvendelse til kommunen. Og så må vi tage den derfra, siger han.

Tilbud: Gratis flytning af havfruer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce