Til sommer: Svendborg får sin egen jazzfestival

Det udenlandske hovednavn til Svendborg Jazzfestival er fra New Orleans. Det danske hovednavn er Heine Hansen Trio med gæster. Heine Hansen (billedet) fik i 2016 tildelt Ben Webster-prisen. PR-foto

Til sommer: Svendborg får sin egen jazzfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spillestedet Harders står bag Svendborg Jazzfestival, som debuterer til sommer med hovednavn fra New Orleans. Festivalen skal byde på jazz, der kræver noget af publikum, mener Mads Stephensen fra Harders.

Svendborg: København har en. Aarhus har også. Sågar Tunø, Femø, Livø, Rømø og Ærø er med på listen.

Der findes jazzfestivaler over hele landet - fra hovedstaden til småøerne. Og nu skal Svendborg også være med.

Til sommer, nærmere bestemt fredag og lørdag 29. og 30. juni, debuterer Svendborg Jazzfestival i Ribers Gård, hvor spillestedet Harders har hjemme.

Og det er ingen tilfældighed, for det er Harders, der har sat sig for at give byen sin egen jazz-højtid, forklarer Mads Stephensen, der booking- og pr-ansvarlig på Harders.

- På Harders har vi i nogle år ønsket lave den her jazzfestival, fordi vi synes, det passer godt til Svendborg. Det blev prøvet for nogle år siden, men det bed sig ikke fast, fordi der ikke rigtig var nogen organisation bag, så vi går ind i det her med en gruppe af folk til at administrere det, siger Mads Stephensen.

Foruden ham selv og Henning Harder, der er spillestedets leder, skal jazzfestivalen arrangeres af tre jazzmusikere - Rasmus Fribo (saxofonist) og Søren Lund (bassist) fra Harders' bestyrelse Rytmisk Råstof, og Kasper Tom Christiansen (trommeslager) der bor i Aarhus, men kommer fra Svendborg, hvor han i sin tid var med til at starte musikforeningen Giant Steps op.

Tanken er to dage med jazz på en udendørs scene i Ribers Gård og inden for på spillestedet. Og timingen er rigtig, mener Mads Stephensen. Men det bliver ikke hvad som helst inden for genren, der kommer på programmet, hvor hovednavnet Meschiya Lake and the Dizzy Birds allerede er på plads.

- Vi har rigtig mange dygtige jazzmusikere i byen lige nu, og der kommer flere til. Vi har også en velfungerende jazzforening i Giant Steps, som har et stort publikum. Og så er folk bare generelt avantgarde-kunstinteresserede. Det grå guld søger ting, der er lidt noget andet, så det bliver ikke en frokostjazzfestival, vi laver. Der bliver noget folkeligt, men der bliver også noget avantgarde, som stiller krav til lytteren. Det skal ikke bare være riverboat-jazz, siger han.

Svendborg Jazzfestival
Programmet for Svendborg Jazzfestival ligger med undtagelse af en enkelt børnejazzkoncert klart.

Hovednavnet bliver Mischiya Lake and the Dizzy Birds (New Orleans)

Derudover kan man høre Heine Hansen Trio med gæster, Michael rexen Big Time Band, Girls in Airport, Kalaha, Fusk, Sulahue, Lasse Mørch Kvartet, Bjørn Woldby Brazilian Quartet, Jesper Hertz Trio, Svendborg Allstars, Basic Big Band og jam sessions.

Billetterne kommer til at koste 250 plus gebyr for begge dage, 150 for en enkelt dag. Der kommer 300 billetter til salg, og billetsalget begynder torsdag 3. april.

Festivalen finder sted 29.-30. juni i Ribers Gård. Fredag eftermiddag vil der også være jazz på torvet og efterfølgende en streetparade til Ribers Gård. Lørdag byder Borgerforeningen på udendørs jazz klokken 11, og klokken 12 begynder festivaldagen med børnejazz i Ribers Gård.

Flere skal inddrages

I løbet af de kommende år ser Mads Stephensen for sig, at flere parter kan inddrages i festivalen, men det organisatoriske vil Harders gerne holde i snor.

- Måske allerede næste år åbner vi for, at andre kan byde ind, men Vi går meget op i at fylde programmet med kunst, og ikke bare røvballejazz, så der skal nok være en eller anden beskrivelse af, hvad det skal handle om, hvis man vil lave noget med os, siger han.

Hos Giant Steps modtager formand Peter Bom Mikkelsen nyheden om en lokal jazzfestival med glæde og med forhåbning om, at den kan være med til at vække endnu flere menneskers, særligt unges, lyst til jazz. Men bidrage til festivalen får foreningen nok lidt svært ved, forestiller formanden sig.

- Vi kommer gladeligt i vores sommersandaler og lytter. Vi (foreningen, red.) holder sommerferie på det tidspunkt, så det er et spørgsmål, hvor mange kræfter vi har til at bidrage. Vi har heller ikke økonomi til lige at hoste syv arrangementer op. Hvis vi skulle ind i det, skulle vi finde pengene et andet sted. Men vi vil da gerne være behjælpelig med idéer, hvis de betaler regningen. Det, synes jeg, kunne være spændende, siger han.

Tirsdag 3. april går festivalens hjemmeside www.svendborgjazzfestival.dk med programmet i luften, og samme dag begynder billetsalget.

Til sommer: Svendborg får sin egen jazzfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce