Flere interesserede købere fik nej til at låne penge, men nu har købmanden i Gudme lejet butikken ud

Gudme: - Allerhøjst to år mere må der gå, inden vi får den solgt.

Sådan sagde købmanden i Gudme, Søren Sørensen, til avisen for fire år siden, men omsider er det - næsten - lykkedes.

- Ja, det kom så til at tage lidt længere tid, men nu er den blevet lejet ud, sagde han på en travl fredag i butikken, mens han ventede på at få besøg af den nye lejer på besøg.

Sammen skulle de drøfte overdragelsen af butik og varelager.

Den nye lejer er købmand Thomas Fabricius, der ejer Spar-købmanden i Ryslinge. Han skal ikke selv drive butikken, men indsætter en bestyrer. Det betyder ikke noget for Søren Sørensen, der glæder sig over at være kommet af med butikken.

- Det har jeg det rart med. Han vil kunne drive den videre på en god måde og beholder vores personale. Det var ikke et krav fra vores side - det synes jeg ikke, jeg kunne kræve - men det faldt helt naturligt, sagde Søren Sørensen.

Umulig at sælge

Der har været flere interesserede købere, men som en anden snigskytte har realkreditinstitutterne skudt deres drømme om en købmandsbutik i en hyggelig landsby ned.

Realkreditinstitutterne har ikke været enige med Søren Sørensen i, at købmandsbutikken økonomisk var en fornuftig forretning, og at minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) lovede at hjælpe Søren og Inger-Margrethe Sørensen, som var på besøg hos ministeren, gjorde ikke nogen forskel.

Men købmandsparret har valgt at se fremad nu.

- Det vigtigste er, at den bliver kørt videre. Vi synes ikke, vi er så gamle, så det gjaldt om at slå til, når der var en, der ville leje, sagde Inger-Margrethe Sørensen.

Den nye købmand, Thomas Fabricius, skal ikke selv stå i butikken til hverdag, men har hyret en daglig leder.

Han håber, at længere åbningstider vil sikre Gudme-borgernes opbakning. Åbningstiden bliver øget med to timer til klokken 20 alle ugens syv dage. Så kan kunderne bedre få hverdagen til at hænge sammen.

- I Ryslinge ser vi mange, der kommer efter klokken seks, fordi de har hentet børn til sport og spist aftensmad, siger Thomas Fabricius.

  • Tim Kildeborg Jensen

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Nyborg, hvor jeg også bor. Jeg skriver om det meste, men dækker især områderne skole- og dagtilbud, social og familie samt sundhed og forebyggelse.

Mere om emnet

Se alle
140 år med butik i Strandgade

140 år med butik i Strandgade

Flyttede forretningen til Haastrup

Flyttede forretningen til Haastrup

3
Fynbo med rig koncern: - Jeg har aldrig lånt i banken

Fynbo med rig koncern: - Jeg har aldrig lånt i banken