Til salg i Svendborg: Færge i krigsmaling

Den tidligere svenske militærfærge Bore er oplagt og til salg ved Frederiksøen i Svendborg. - Prisen er til forhandling, siger sælgeren. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Til salg i Svendborg: Færge i krigsmaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Udrangeret svensk militærfartøj fra 1967 venter på en køber.

Her er måske gaven til manden, der har (næsten) alt: En pensioneret færge i fuld krigsmaling.

Tilbuddet kan skues langs kaj inde midt på Frederiksøen i Svendborg. Fartøjet med navnet Bore har i seks-syv år været til salg af ejeren, handelsmand og direktør John Staaling fra Viborg:

- Jeg købte den af det svenske forsvar sammen med fire andre fartøjer. Tre små passagerbåde er hugget op, og en bugserbåd er solgt til Finland, oplyser John Staaling til Fyens.dk.

Flere har spurgt til den udfasede, svenske militærfærge, men der har ikke vist sig seriøse interesserede:

- Prisen er til forhandling. Mit udgangspunkt er omkring halvanden million kroner, forklarer John Staaling.

Færgesælgeren har valgt Svendborg som oplæggerhavn fordi det er - som han siger - et godt sted og her kan Petersen & Sørensen Motorværksted passe på Bore. For eksempel er der skiftet tæreklodser.

Plads til 325 artilleri-soldater

M/f Bore er 49 år gammel. Sammen med søsterskibet Heimdal blev den bygget på Åsi-værftet i Åmål i Sverige til det svenske forsvar.

Bore er af typen dobbeltender med port både for og agter. Den blev konstrueret til brug i Sveriges kystartilleri med plads til 325 soldater plus en fire-fem mands besætning. Færgen var af det svenske søværns Skagul-klasse med i alt fem enheder af lignende type. Flere af disse færger blev udfaset allerede i 1990'erne. Bore plus to andre blev taget ud af drift i 2006.

John Staaling oplyser, at Bore teknisk set er sejlklar, men da den aldrig har sejlet civilt og derfor er konsrueret og klasset efter militære regler, skal en mulig køber nok forvente en del nærkontakt med myndighederne. For eksempel er færgen som den ligger uden redningsmateriel.

Bore er 37,8 meter lang, 8,60 meter bred og stikker 2,6 meter. To styk Scania diesel tilkoblet de to agterpropeller kan drive Bore frem med omkring 10 knob.

Firmaet John Staaling Exports primære forretningsområder er i øvrigt salg af for eksempel gamle busser, lastbiler og entreprenørmateriel.

Til salg i Svendborg: Færge i krigsmaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce