Tid til 2018-forudsigelser: GOG-guld, cykelsti på Dronningemaen og en rød bistro

Er 2018 året, hvor GOG's håndboldherrer går hele vejen og når i finalen? Det mener vores ekspert, som dermed yder god hjælp til profetdeltagerne. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Tid til 2018-forudsigelser: GOG-guld, cykelsti på Dronningemaen og en rød bistro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Avisen er klar med 13 nye profetspørgsmål om det kommende år, som vi beder læserne svare på. De får hjælp på vejen af en række aktører, der giver deres bud på, hvor krydsene skal sættes. (Print årets profetkonkurrence ud med en printvenlig i midten af denne artikel artiklen)

Svendborg: Vil der fortsat være 21 faste p-pladser på Torvet, når kalenderen når om til 15. december 2018? Vil Jørgen Lundsgaard til den tid have fået besked om at male facaden på sin café om? Og vil det lykkes Baggårdteatret at få en forestilling nomineret til en Reumert?

Det er nogle af spørgsmålene i avisens traditionsrige profetkonkurrence, hvor vi hvert år beder læserne lege med og gætte sig til, hvad der mon sker i løbet af det kommende år.

Som altid er vi nået frem til 13 scenarier, som skal besvares, og til at guide læserne på vej har en ekspert og tre aktører været så venlige at stille deres hjælp til rådighed og giver her deres kvalificerede bud på, hvor krydsene skal sættes.

(Print profetquizzen ud ved at trykke på vinduet herunder)

Sådan er du med
Du kan deltage i profetkonkurrencen ved at klippe kuponen ud, udfylde den med dine svar, dit navn og adresse og sende den til os i en kuvert .Da vi ved, at der er mange, som mødes med venner og bekendte og udfylder kuponerne sammen, er I velkomne til at tage kopier af kuponen og sende dem ind samlet.I er også velkomne til at spare frimærket og smide kuverterne i avisens postkasse i Sct. Nicolai Gade 3.

Vi modtager også gerne besvarelser på mail. Scan din kupon ind eller tag et billede af den med mobiltelefonen, og send den til mail: svendborg@faa.dk
2018 bliver året, hvor politikerne beslutter sig for at lave en cykelsti på Dronningemaen. Det mener Flemming Madsen (S),.Foto: Nils Svalebøg
2018 bliver året, hvor politikerne beslutter sig for at lave en cykelsti på Dronningemaen. Det mener Flemming Madsen (S),.Foto: Nils Svalebøg

GOG's år

2018 er året, hvor GOG's håndboldherrer kommer i DM-finalen, sådan som det lyder i profetens spørgsmål 2. Det vurderer Karsten Sørensen, som dækker håndbolden intensivt for avisens sportsredaktion Sportfyn.

- Det tror jeg, de gør. De har holdet til at gøre det, og jeg vil også sige, at det er i år, det skal være, fordi de har et hold, som er sammenspillet med en norsk stamme, der forlader holdet næste år, siger Karsten Sørensen.

- De har troen på det, ligesom de har fået en kynisme, der betyder, at de godt kan spille dårligt i 20-30 minutter, men stadig klare den til sidst i kampene. Og så har de en begejstring, der er kommet med den nye træner. Alt det tilsammen gør, at jeg tror, de har en god chance for at nå det.

I øjeblikket ligger GOG på andenpladsen i mændenes håndboldliga med et stort forspring ned til nummer tre. Holder det sæsonen ud, betyder det, at det sydfynske mandskab for første gang får point med sig over i slutspillet, og det er vigtigt, påpeger Karsten Sørensen.

- Det har før kostet GOG, at de ikke har haft point med over i slutspillet. Nu ser de ud til at få to point med, og det kan være afgørende for, om de når finalen, siger han.

Der er fire hold, som kæmper om finalepladserne, som Karsten Sørensen ser det. Ud over GOG er det Skjern, Bjerringbro-Silkeborg og Aalborg, og i det spil er sydfynboerne muligvis et skridt foran.

- Hvem topper nøjagtigt i foråret? Det handler om formen, og der tror jeg på, at GOG har en fordel, fordi de andre hold får travlt med at spille europæisk. På den måde kan det ligge godt til GOG denne gang, siger Karsten Sørensen.

Det, der kan volde GOG problemer, er skader til fremtrædende spillere, ligesom holdet kan rende ind i en formnedgang.

Undgår holdet det, er sagen klar:

- Jeg ville sætte mit kryds ved, at de kommer i finalen i år. De ved godt, at det er nu, det skal være for det her hold, lyder det fra journalisten.

Får Jørgen Lundsgaards café i Møllergade lov til at stå, som den er i dag, eller må han ud at male den ulovlige facade over? Det er blandt spørgsmålene i årets profetquiz. Foto: Katrine Becher Damkjær
Får Jørgen Lundsgaards café i Møllergade lov til at stå, som den er i dag, eller må han ud at male den ulovlige facade over? Det er blandt spørgsmålene i årets profetquiz. Foto: Katrine Becher Damkjær

Lundsgaards røde nuancer

En sag, der har fyldt godt i spalterne i løbet af 2017, er den om Jørgen Lundsgaards værtshus/bistro - Café Rouge - der har en rød farve, som ikke lever op til kommunens facaderegler.

Sagen verserer stadig, fordi kommunen og Lundsgaard endnu ikke har fundet en løsning på problemet. Derfor lyder spørgsmål 5 i profetkonkurrencen, hvorvidt hr. Lundsgaard må ud med malerpenslen og male om i løbet af 2018, eller om facaden får lov til at bestå.

Hovedpersonen lægger selv op førstnævnte - altså at han skal male om. Det betyder dog ikke, at facadens farve bliver væsentligt anderledes end i dag.

- Altså, jeg vil slås og gøre hvad som helst for, at den forbliver rød, og der er også en del, som har meddelt mig, at hvis den får en anden farve end rød, så kommer de om natten og maler den om igen, siger Lundsgaard.

- Så den bliver under alle omstændigheder rød, men nuancen kan jo ændres en smule, hvis det er det, der skal til, siger han.

Jørgen Lundsgaard tror altså ikke, at han kommer udenom at lave ændringer på facaden, og ville dermed sætte sit kryds i ja-boksen.

- Men jeg kæmper til det sidste. Og jeg vil sige, at nu har jeg været igennem de fleste af de franske bistroer, og de har alle den farve, som de kalder for bistrorød. Det er lidt ærgerligt, at vi ikke må have den farve i Svendborg, men sådan er det så.

For god ordens skyld vil redaktionen gerne på forhånd præcisere, at enhver ændring af farven på caféens facade - også fra den ene røde nuance til en anden - er lig med et ja i spørgsmål fem.

Cykelsti på Dronningemaen på vej

Vi er ovre i den politiske afdeling i spørgsmål 9, som går på, om byrådet inden 15. december 2018 har besluttet at lave en ny cykelsti på Dronningemaen i Svendborg. Spørger man Flemming Madsen (S), som efter nytår sætter sig i formandstolen for Teknik- og Erhvervsudvalget, er sagen klar.

- Jeg siger ja, lyder det kort og godt fra byrådspolitikeren.

- Det er jo det sted i kommunen, hvor der er flest, som cykler. Omkring 600 cyklister i døgnet, mener jeg. Det er også suverænt det sted, hvor der sker flest uheld, og hvor flest giver udtryk for utryghed. Så det er helt klart en prioritet.

Flemming Madsen går ikke så langt som at udstede en garanti, men det er tæt på.

- Der bliver i hvert fald besluttet, at der skal laves noget dér. Det er jeg stensikker på. Det, der kan blive problemet, er, om der er plads til en cykelsti hele vejen langs Dronningemaen. Men jeg er ret overbevist om, at vi beslutter, at der skal laves et projekt.

Kulinarisk fremgang

Helt så let bliver det ikke i spørgsmål 10, hvor deltagerne skal forudse, om antallet af udstillere ved årets fødevaremarked i Svendborg overgår de 128 fra 2017.

Det forklarer projektleder ved Kulinarisk Sydfyn, Mikael Hansen, som gør sit bedste for at hjælpe læserne på vej.

- Det bliver omkring det samme antal plus/minus fem stykker, lyder svaret fra Mikael Hansen.

- Vi vil selvfølgelig gerne have flere, og det går vi også efter, men det er heller ingen hemmelighed, at der er mange fødevaremarkeder efterhånden, ligesom julemarkederne har kastet deres kærlighed på fødevareproducenterne. Så de har travlt, hvis de skal have tid til det hele. Men vi håber da på nogenlunde det samme antal som i år.

Tid til 2018-forudsigelser: GOG-guld, cykelsti på Dronningemaen og en rød bistro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce