Nuværende byrådsmedlem Hanne Ringgaard Møller (R), der er bosiddende på Thurø, slår fast: Vi ønsker ikke boliger og en ny detailhandel på øen. Hun er klar til at tage emnet med i den kommende valgkamp.

Thurø: Byrådspolitiker Hanne Ringgaard Møller (R) er ikke bange for at have en mening om sagen fra Thurø, hvor der er planer om et nyt boligbyggeri og mulighed for en ny dagligvarebutik. Politikeren, der selv bor på øen, ønsker ikke, at de planer bliver til noget.

Det giver hun til udtryk på sin personlige Facebookvæg, ligesom hun også har lavet et opslag på Facebooksiden "Thurineren".

Heri skriver hun:

- I den kommuneplan som er sendt ud til høring lige nu, er der et forslag om, at kommunen køber en område på Thurø v/ Eriksholmsvej og blandt andet sælger det til detailhandel, altså for eksempel en ny købmand. Det er vi ikke interesseret i. Vi vil gerne have mange små butikker/mindre erhverv, rekreative områder til børnene og seniorbofællesskaber på øen, men kun en købmandsbutik og det er Lene og Kim's, skriver hun med henvisning til købmanden på Thurø.

- Bliver det nødvendigt tager jeg det gerne med i valgkampen, lyder det videre i opslaget.

Lidt sognerådspolitik

Men hvorfor er det, at Thurø ikke skal have endnu en dagligvarebutik?

- Hvis det nu er en Rema 1000, der byder ind - som jeg i øvrigt har hørt, har fået tilbuddet - skal de omsætte for 35-40 milliioner kroner for at få en god omsætning. Det vil ikke kunne lade sig gøre på Thurø. De vil ikke engang kunne få det halve, siger Hanne Ringgaard Møller.

- Derfor er to dagligvarebutikker her på Thurø lig med, at den ene skal sænkes, tilføjer hun.

Som bosiddende på Thurø kan Hanne Ringgaard Møller godt se, at det ligner sognerådspolitik, når hun går ind i sagen. Men hun påpeger, at hun overordnet er skeptisk over for store kædebutikker - uanset hvor i kommunen de rykker ind.

- Jeg kan godt se, at man med den her sag skal kalde mig thuriner. Men da der var snak om en ny dagligvarebutik i Svendborg vest, stemte jeg også imod. Nu er min opgave at finde et politisk flertal, som vil stemme imod det her, siger Hanne Ringgaard Møller, der desuden fortæller, at hun allerede har fået mange henvendelser på modstandere af planerne.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
2
Debatten på Facebook: Supermarked til Thurø eller ej?

Debatten på Facebook: Supermarked til Thurø eller ej?

Ny butik på Thurø: Hvad fanden skal det til for?

Ny butik på Thurø: Hvad fanden skal det til for?