Thomas Helmig årets topnavn på Høje Bøge


Thomas Helmig årets topnavn på Høje Bøge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KONCERT: Open Air-arrangementet flyttes i år til pinselørdag

SVENDBORG: Med Thomas Helmig øverst på plakaten er det kvindelige publikum tilgodeset, når SfB pinselørdag holder Open Air-koncert på Høje Bøge Stadion.

- Og hvilken mand har ikke lyst til at være med, når han ved, han kommer i selskab med 4000 kvinder, spørger en af arrangørerne, Tom Pelle Jensen, sig selv.

Ud over Thomas Helmig er det Nik & Jay, der skal udøve magnetisk tiltrækning på de sydfynske koncertgængere i selskab med skrupskøre Zididada.

Normalt afvikles Open Air-koncerten store bededag, men denne helligdag ligger i 2005 midt i april.

- I så fald skulle vi da uddele handsker og halstørklæde til publikum, siger Tom Pelle Jensen.

Så i stedet er pinselørdag 14. maj valgt. Datoen kolliderer med Svendborg Håndboldklubs store pinsefest på Christiansminde, men SfB-formand Michael Jensen venter ingen krig som følge af håndbold- og fodboldspillernes konkurrerende arrangementer.

- Det er jo ikke det samme koncept, siger Michael Jensen.

Ifølge koncertarrangør Peter Rygaard er det nødvendigt at slå til straks, hvis man er heldig at finde en dato, hvor Thomas Helmig kan og vil spille.

- Selv om de ikke kunne finde ud af at lave koncerter på Midtfyn, er der mange andre, der godt kan. Konkurrencen er benhård, siger Peter Rygaard og pointerer, at havde man ventet en enkelt uge, ville Open Air-koncerten for eksempel ramme ind i årets Internationale Melodi Grand Prix.

- Og den lørdag sidder måske toenhalv million danskere og ser fjernsyn, siger han.

I den prismæssigt billigere afdeling af den musikalske fest-lørdag finder vi Nice Little Penguins, der endnu huskes for kæmpehittet "Flying", samt Robbie Williams Jam. Og sædvanen tro lægger et lokalt band ud. Efter 14. maj vil musikerne fra Anastasia Jam kunne prale med at have varmet op til Thomas Helmig.

- De lokale bands vil meget gerne spille på Høje Bøge. Lokal-grupperne fra Open Air ryger næsten automatisk til Langelandsfestivalen. Så sidste år meldte de første to lokalbands sig allerede mandagen efter koncerten, og i alt tror jeg, at ti grupper fra Svendborg har bedt om at spille, siger Tom Pelle Jensen.

I år er billetprisen sat i vejret. Efter fem års fastfrysning på 100 kroner, skal de tidligste billetkøbere fra på mandag betale 125 kroner. Senere på året stiger prisen.

4000-5000 mennesker skal ifølge SfB-formand Michael Jensen ind på plænen, før koncerten løber rundt. Overskuddet går ubeskåret til Svendborg forenede Boldklubber. Trods silende regn i fjor skæppede arrangementet med 180.000 kroner til klubkassen.

Thomas Helmig årets topnavn på Høje Bøge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce