Retten fratog også den 35-årige retten til at virke som kørelærer i to år.

Retten i Svendborg har bestemt, at en 35-årig kørelærer fra byen skal betale en bøde på 150.000 kroner. Desuden blev han frakendt retten til at undervise køreelever i to år.

Dommen faldt efter to lange retsmøder fyldt med teknikaliteter og gennemgang af skemaer fra en otte måneders periode i 2013, hvor Fyns Politis køreprøvesagkyndige kontrollerede undervisningen af eleverne på den sydfynske filial af Lisbeths Køreskole med afdelinger i 12 jyske og fynske byer.

Den tiltalte erkendte sig kun delvist skyldig. Han og hans forsvarer forsøgte at overbevise domsmandsretten om, at det var indehaveren af kørerskolerne, Lisbeth Jensen, der stak retningslinjerne ud for især teoriundervisningen.

- En meget bestemt dame

- Lisbeth Jensen er en meget bestemt dame. Især hvis nogen stiller spørgsmål til undervisningen. Det gjorde jeg selv på to afdelingsmøder, forklarede den tiltalte kørelærer i retten.

- Flere af de andre kørelærere i byen havde stukket til mig og sagt, at vi gjorde noget, der ikke var i orden, så jeg spurgte Lisbeth, om vores teoriundervisning var lovlig. Hun sagde, at det var den. At politiet i Esbjerg og Vejle havde tjekket og var blevet "trynet", sagde den 35-årige.

Han blev fyret i oktober 2014.

På spørgsmålet om hun er en diktatorisk chef, svarer Lisbeth Jensen:

- Ja, det er ikke småting, jeg blev skudt i skoene, og man skulle jo tro, at jeg er den mest rædselsfulde person, men det passer ikke.

Læs mere om sagen og Lisbeth Jensens mening om dommen på Mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis fredag.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Fynsk kørelærer er lettet efter lempet dom

Fynsk kørelærer er lettet efter lempet dom

2
Sjusk i undervisning: Fynsk kørelærer dømt

Sjusk i undervisning: Fynsk kørelærer dømt

1
Svendborgkørelærer anker dom

Svendborgkørelærer anker dom