Teknisk chef klar til at ekspedere byggesager hurtigere

Marianne Wedderkopp er chef for Svendborg Kommunes afdeling for byggesagsbehandling, og i følge hende kan kommunen godt ekspederee byggesagerne hurtigere, så bygherre kan få sat spaden i jorden. Arkivfoto: Jyske Medier

Teknisk chef klar til at ekspedere byggesager hurtigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Bo Hansen vil have reduceret byggesagsbehandlingstiderne i Svendborg Kommune, og med en række nye håndtag at skrue på mener teknisk chef i Byg, Natur og Miljø, Marianne Wedderkopp, godt, at det kan lade sig gøre. Indtil man rammer muren.

Svendborg: Er det realistisk at reducere i sagsbehandlingstiden, sådan som borgmesteren ønsker det?

- Vi er udfordret af, at der er så meget gang i den i byggebranchen. Tilgangen af sager er stigende. Men vi forventer da, at vi kan forbedre byggesagsbehandlingstiderne, selv om der ingen tvivl er om, at der over de sidste tre år har været en forøgelse i antallet af sager på over 30 procent, samtidig med at vi har reduceret i byggesagstiderne.

Borgmester Bo Hansen (S) afviser at kaste flere penge efter det her for eksempelvis at kunne ansætte flere medarbejdere. Men er det i virkeligheden ikke det, der skal til, når nu antallet af sager også er stigende?

- Ikke nødvendigvis. I løbet af de sidste tre år er vi blevet mere effektive ved at foretage sådan en LEAN-gennemgang af vores sager. Havde vi ikke gjort det, havde ventetiderne været endnu værre. Der er hele tiden noget i driften, der kan optimeres, og det er så det, vi også gør ved de her tiltag.

Men der er vel en grænse for, hvor meget I kan effektivisere?

- Selvfølgelig, og på et eller andet tidspunkt rammer vi jo en mur, men nu prøver vi det her tiltag og ser, hvad det kan give os. Og hvad fremtiden bringer, det kan jeg ikke svare på.

På Dansk Byggeris liste fra foråret over kommunernes erhvervsvenlighed ligger i nummer 67 ud af landets kommuner, hvad angår sagsbehandlingstid på byggesager. Hvad er målet til næste forår?

- Jeg vil rigtig gerne op i den bedste tredjedel af de danske kommuner. For vi skal kigge på, hvad der er realistisk, og for en kommune som Svendborg er der ingen tvivl om, at når vi op i den bedste tredjedel, så er jeg i hvert fald tilfreds.

Risikerer I ikke at jeres sagsbehandling bliver dårligere?

- Det er klart, at vores myndighedsopgave med at se til, at tingene går rigtigt for sig, den må ikke blive svækket. Vi skal jo lige huske på, at vi ikke alene er myndighed for dem, der skal bygge, men også for naboerne.

Byggesager
Svendborg Kommune ligger i den dårligste tredjedel blandt landets kommuner, når det gælder om at ekspedere byggeansøgninger, og det vil borgmester Bo Hansen (S) have forbedret.

Sammen med forvaltningen har han opstillet en række håndtag, man kan skrue på, så sagsbehandlingen kan gøres hurtigere.

Man vil oftere lade det være op til bygherre selv at sørge for at overholde gældende regler og lovgivning. Overholdes afstanden til skel eksempelvis ikke, vil kommunen ikke længere nødvendigvis bede om nye tegninger, der viser den rigtige placering af et byggeri, men blot skrive, at tilladelsen gives med en forudsætning om, at bygningen placeres med de krav til skel, der er gældende.

Der vil blive stillet færre krav til ansøgningsmateriale, hvorved eksempelvis tegninger af ringere kvalitet oftere vil blive accepteret.


Ansøger får ikke længere fire uger, men blot én uge til at indsende supplerende materiale til kommunen, hvis det kræves, for at en byggesag kan blive ekspederet.

Byggesager vil sjældnere blive sendt i offentlig høring, hvis ikke der er lovkrav om, at der skal gennemføres en høring.

Desuden skal medarbejderne i forvaltningen arbejde hurtigere og mere effektivt, og deres arbejdsindsats vil i højere grad blive målt og vurderet.

Kilde: Svendborg Kommune

Teknisk chef klar til at ekspedere byggesager hurtigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce