Teaterchefens drøm: Kæmpe prisfest på havnen

Alle kommunens priser bør uddeles ved et enkelt stort arrangement, mener Baggårdteatrets direktør, Jakob Bjerregaard Engmann (tv.). Foto: Michael Bager

Teaterchefens drøm: Kæmpe prisfest på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunens prisoverrækkelser bør samles i en kæmpe fest, mener Jakob Bjerregaard Engmann, der er direktør på Baggårdteatret.

Svendborg: En drøn af en prisfest - og gerne holdt i Rundbuehallerne på Frederiksø i Svendborg.

Det er drømmen hos Jakob Bjerregaard Engmann, der er direktør på Baggårdteatret i Svendborg og i øvrigt selv modtog Svendborg Kommunes Kulturpris for to år siden.

Teaterdirektøren er glad for, at Svendborg Kommune med blandt andet Handicapprisen, Arkitekturprisen og Kulturprisen hylder forskellige områder, men han mener, der er potentiale til mere.

- Der er sådan lidt en tone af, at prisoverrækkelserne er for dem, der i forvejen interesserer sig for området, og det er ærgerligt, siger Jakob Bjerregaard Engmann, der gerne ser de forskellige prisoverrækkelser slået sammen.

- Hvis man lavede en stor, årlig prisfest i for eksempel Rundbuehallerne på havnen og inviterede Svendborgs bedste musikband til at spille og en af byens kulturaktører til at være konferencier og dermed lavede et stort Svendborg-show, hvor de forskellige genrer blev præmieret, ville det ikke være kulturen, der fejrer kulturen, og sporten, der fejrer sporten. I stedet ville de enkelte områder blive eksponeret for nogen, der ellers ikke interesserer sig for dem, siger teaterdirektøren, der har luftet sit synspunkt i kulturkredse og over for kommunens kulturkonsulent og agter at gøre det igen efter lørdagens kulturprisoverrækkelser.

- Jeg sidder i fagjuryen og vil bringe det op, når vi skal evaluere arrangementet, siger han.

Kulturformand ikke overbevist

Henrik Nielsen (K), der er formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget, er ikke umiddelbart klar til at købe idéen.

-  Det er også en styrke, at vi har så mange gode arrangementer, og det er ikke dem alle, der lige egner sig til Borgerforeningens guldsal eller Rundbuehallerne. Desuden ville det blive et temmelig langt arrangement, og jeg tror umiddelbart, at der skal andre greb til at styrke relationerne, siger han og peger på, at landsstævnet i 2021 vil være velegnet til at få de forskellige grupper til at smelte sammen.

Helt afvisende er han dog ikke.

- Det er da værd at overveje, men vi skal under alle omstændigheder spørge de forskellige først, siger Henrik Nielsen.

Teaterchefens drøm: Kæmpe prisfest på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce