Dansk Folkeparti har begravet valgballade og melder om rolig om udramatisk generalforsamling.

Svendborg: Balladen om udvalgsposterne i Dansk Folkepartis nye byrådsgruppe blev ikke nævnt med et ord, da 27 medlemmer mødte op til generalforsamling i SG-huset.

Bølgerne gik ellers højt i dagene efter valget, da Jens Munk nægtede at stemme for partifællen Dorthe Ullemoses post i Svendborg Kraftvarme, og Ullemose slog tilbage ved at fratage Jens Munks en af hans to lovede udvalgsposter.

Det endte med, at partitoppen slog i bordet og kaldte Svendborg-gruppen til orden, men hvad der skete i ugerne op til jul, var der ingen, der ønskede at få uddybet på generalforsamlingen.

- Nej, overhovedet ikke. Det kapitel er overstået, og vi er kommet videre, siger lokalformand Jakob Broegaard, der kan melde om en fuldstændig udramatisk generalforsamling.

Særlig dobbeltrolle

Jakob Broegaard trådte i de hektiske dage i december tilbage med stress og lod næstformand Lars Kalmar Hansen konstituere som formand. Nu er Broegaard tilbage i en dobbeltrolle som både formand og kasserer - i øvrigt som den eneste i landet og med DF-hovedbestyrelsens særlige tilladelse.

Lars Kalmar Hansen blev genvalgt til næstformand, og der var også genvalg til de to bestyrelsesmedlemmer, Erland Nielsen og Johan Emil Rasmussen. Kenneth Hørdum blev valgt ind i bestyrelsen som afløser for Karen Wengel, der blev ekskluderet i forbindelse med valgballaden.

Dansk Folkeparti i Svendborg har 160 betalende medlemmer. Det er et lille fald i forhold til for et år siden, hvor der var 176 medlemmer af den lokale partiforening.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
Ny DF-ballade: Kandidat blev sortlistet

Ny DF-ballade: Kandidat blev sortlistet

6
DF-toppen slår i bordet: Fynsk medlem ekskluderet og byrådsgruppe sat på plads

DF-toppen slår i bordet: Fynsk medlem ekskluderet og byrådsgruppe sat på plads

DF-uro: Afviser at have givet attraktiv bestyrelsespost personligt til Ullemose

DF-uro: Afviser at have givet attraktiv bestyrelsespost personligt til Ullemose