Ny højklassecykelsti skærer gennem tre storparceller og gør dem svære at udnytte for investorer. Nu har udvalg nikket ja til, at cykelstien, der har kostet 1,3 millioner kroner at anlægge, må fjernes igen.

Svendborg: Han siger det uden omsvøb, Henrik Nielsen (K), formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget.

- Det er en møgsag. Det må vi bare erkende.

På et møde forleden besluttede et enigt udvalg at give tilladelse til at ændre lokalplanen for Tankefuld således, at cykelstien, der løber gennem den grønne bydel og har kostet 1,3 millioner kroner at anlægge, må fjernes igen, hvis en investor måtte have ønske om det.

Det bliver sådan noget, hvor folk tager sig til hovedet og siger: For fanden, hvor er det kommunalt. Det er bare en rigtig dum sag.

Henrik Nielsen (K), formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget

Og det kan nemt tænkes at blive tilfældet. Cykelstien skærer helt nøjagtigt gennem tre storparceller, og ifølge kommunens ejendomsmægler Lone Vesterholm Jensen er den en væsentlig årsag til, at grundene ikke er solgt endnu. For overskæringen gør grundene svære at udnytte fuldt ud. Rønnows Gader, som den ene storparcel hedder, er eksempelvis skåret over sådan, at man i bil kun kan komme ind fra den ene side ad en vej, der ender blindt ved cykelstien. Bor man på den anden side af cykelstien, vil man altså ikke kunne få sin bil med hen til sit hus. En del af parcellen er med andre ord ikke ret attraktiv set med investorøjne. Det gør grundene både svære at sælge og få nok for.

Det ærgrer, mildt sagt, Henrik Nielsen.

- Det bliver sådan noget, hvor folk tager sig til hovedet og siger: For fanden, hvor er det kommunalt. Det er bare en rigtig dum sag, lyder det fra udvalgsformanden.

Ved at skrive ind i lokalplanen, at cykelstien må fjernes, forventer forvaltningen, at eksempelvis Rønnows Gader vil blive godt to millioner kroner mere værd, og samlet vil de berørte storparceller blive 8,1 millioner kroner mere værd.

Samtidig er det tanken at lade både arbejdet og udgifterne med at fjerne cykelstien påhvile køber af grunden.

Optimisme

Nikket til en ændring af lokalplanen, som altså ikke er endeligt vedtaget endnu, giver nyt håb til Lone Vesterholm Jensen.

- Jeg er da ganske optimistisk, siger hun.

- Vi vil alle gerne have en bil, og vi vil alle gerne have dem ind i en garage ved vores bopæl. Man efterspørger nogle andre ting, end der er mulighed for nu, så det her er positivt.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.