Tak, dommer, for løsladelse


Tak, dommer, for løsladelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20-årig græd af lettelse efter gårsdagens grundlovsforhør om knivstikkeri i Marstal

SVENDBORG: - Tak, tak for det, græd en 20-årig mand og trykkede dommeren til afsked, da han i går på fri fod forlod retten i Svendborg.

Men han sigtes fortsat som gerningsmanden bag et mystisk knivoverfald på en 17-årig mand natten til søndag i Vestergade i Marstal.

Politiets bevismateriale mod den 20-årige er imidlertid for tyndt, fandt dommeren efter grundlovsforhøret.

Den 20-årige har nærmest ligget i sprit hele weekenden og husker ikke meget efter indtagelse af rom, vodka og øl under Ærø Harmonikafestival. Han boede i moderens lejlighed, der blev delvist raseret af specielt én bekendt, som under visitten smadrede rude, flasker og ødelagde dørhåndtag.

- Jeg har ikke været så fuld siden min 18-års fødselsdag, erklærede den sigtede.

Det mest belastende indicium mod manden er den sorte kokkekniv, som politiet under ransagning fandt i hjemmets køkken. Blodstænk sås tydeligt på æggen, men de behøver ikke nødvendigvis stamme fra et menneske, og den 20-årige havde samme aften holdt grillfest i moderens have. Dna-undersøgelse skal nu afsløre, om blodet stammer fra det 17-årige offer - og i så fald har den 20-årige et alvorligt problem - eller fra en parteret grisesteg. Efter løsladelsen af den 20-årige er denne afgørende undersøgelse imidlertid rykket ned på prioriteringslisten hos politiets teknikere.

- Der går nok en måned eller to, før vi har dna-resultatet, fortæller Jack Liedecke fra Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet.

Politi med hunde blev i går sendt med morgen- og middagsfærgen til Ærø for at lede efter nye spor ved gerningsstedet. Og der er stadig masser af ubesvarede spørgsmål i forlængelse af voldsepisoden, hvor en 17-årig mand kl. 01 i Vestergade blev grebet bagfra og snittet med kniv to gange i halsen, så han måtte sye s med otte sting.

Motiv mangler

- Er der overhovedet noget, der peger mod min klient, sagde den 20-åriges forsvarer, advokat Jørgen Jørgensen, der fra Ærø var fløjet til Domhuset i Svendborg.

Den 20-årige er nemlig langt højere end det signalement af knivstikkeren, som politiet arbejder med, og i hans garderobe i lejligheden fandt politiet ikke nogen mørk hættetrøje som den, voldsmanden var iført.

Og så mangler ethvert motiv. Den sigtede og det 17-årige offer kender dårligt nok hinanden.

Tak, dommer, for løsladelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce