Syngsydfyn slår tonen an i april

Erik H.A. Jakobsen, som i 2007 dirigerede Carmina Burana i Krøyers Pakhus, svinger igen dirigentpinden, når Syngsydfyn åbner korstævnet med samme værk. Denne gang i "Koncerten" på Ollerup Efterskole. Foto:

Syngsydfyn slår tonen an i april

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det store korstævne Syngsydfyn 2018 lægger ud en måned tidligere og med et brag af en koncert. To opførelser af Carl Orffs "Carmina Burana"

Korstævnet Syngsydfyn begynder i år en måned før, det plejer. Det begynder også med et musikalsk brag. 19. og 20. april opføres det store værk for kor og solister "Carmina Burana" af den tyske komponist Carl Orff. Det sker i Ollerup Efterskoles koncertsal, "Koncerten".

- Netop den koncertsal giver stor mulighed for lyden og ikke mindst en dramatisk lyssætning, som ligesom hører med til værkets satser, hvor den mest kendte nok er "O Fortuna", siger koncertens dirigent Erik H.A. Jakobsen, der også tidligere har dirigeret en udgave af "Carmina Burana". Det var i Krøyers Pakhus i 2007.

- Denne gang er det en større opsætning med knap 100 korsangere fra forskellige sydfynske kor samt Filharmonisk Kor, kendt fra koncerter hos Odense Symfoniorkester, fortæller han.

- Der bliver to pianister, Ida Hovalt og Britt Grønnebæk, som spiller på to flygler, ligesom Freddy Caspersen har udvalgt seks slagstøjsspillere til orkestret, siger Povl Balslev, Syngsydfyn.

Koncertens solister er den danske sopran Lise Bech Bendix, den berømte operasanger, baryton Guido Paevatalu og den unge kommende operastjerne, tenoren Valdemar Villadsen.

- Carl Orff har skrevet værket ud fra middelalderens vovede viser. Vi opfører værket på plattysk og latin, som det er skrevet. Skal man oversætte "Carmina Burana" betyder det slet og ret "Sange fra Bayern", fortæller Erik Jakobsen om de 21 satser, der handlingsmæssigt lader lykkens gudinde dreje skæbnehjulet gennem menneskets livsfaser fra forår til vinter.

- Musikalsk kan værket opføres af professionelle sangere og musikere sammen med habile amatørkorister. Det er fyldt med kraft og magiske billeder, siger dirigenten, der, da man benytter koncertsalen ved siden af Ollerup Efterskole, åbner generalprøven for skolens musik- og sangglade elever.

- Man må sige, at Syngsydfyn korstævnet dermed er i gang med manér. Derefter fortsættes med masser af korkoncerter. I år har stævnet sat fokus på blandt andet koncerter med børne- og ungdomskor i maj og juni, fortæller Povl Balslev, som lover, at resten af programmet er på trapperne.

Syngsydfyn 2018
Syngsydfyn åbner i år med Carl Orff værket "Carmina Burana", der opføres 19. og 20. april klokken 19.30 i Ollerup Efterskoles koncertsal "Koncerten" Den tyske komponist Carl Orff(1895 til 1982) skrev sit hovedværk, en verdslig kantate med inspiration i erotisk vovede middelalderskrifter i 1936. Det er oprindeligt skrevet for stort orkester, kor, solister. Komponisten arrangerede i 1956 denne udgave for kor, tre sangsolister, to pianister og fem til seks slagstøjsspillere.I Ollerup dirigerer Erik H.A. Jakobsen, som selv er engageret i de fire kor: Vester Skerninge Koret, Fontana, Tåsingekoret, og Pro Canto. De to pianister er Ida Hovalt og Britt Grønnebæk. Sangsolisterne er Lise Bech Bendixen (sopran), Guido Paevatalu (baryton) og Valdemar Villadsen (tenor). Der medvirker korister fra blandt andet Filharmonisk Kor, Vester Skerninge Koret, Kællingekoret og Septimuskoret.

Syngsydfyn slår tonen an i april

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce