Sygehus-naboer kritiserer Rambølls dobbeltrolle


Sygehus-naboer kritiserer Rambølls dobbeltrolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

15 VILLAEJERE: Rambøll optræder som dommer over egen byggerådgivning til amtet

SVENDBORG: 15 villaejere omkring det kommende Sygehus Fyn i Svendborg er ikke i tvivl om, at det tonstunge byggeri har medført revner i husene.

Men Fyns Amts forsikringsselskab nægter at betale deres erstatningskrav.

Alle berørte villaejere har modtaget besked om, at enhver sammenhæng mellem revner i ejendommene og sygehusbyggeriet afvises af eksperter.

Den eneste ekspert, der nævnes ved navn i forsikringsselskabets afvisnings-brev, er entreprenørfirmaet Rambøll - det selvsamme firma, der betales af Fyns Amt for at fungere som rådgivende ingeniørfirma på projektet.

- På den måde kontrollerer Rambøll jo sig selv, siger Hanne Müller, Strandvej 27 i Svendborg.

Vinduesrude klirrede

Hun og manden Leif Müller har oplevet, at en flænge i ejendommens karnap er dannet, efter at de mægtige spunsvægge blev rammet ned i jorden sidste år.

- Jeg sad i køkkenet en dag i den periode og tænkte: "Hold da op, hvad sker der". Kaffekoppen kørte hen ad bordet, og det er da aldrig sket før i de 19 år, vi har boet her, og ruden i det store vindue stod og klirrede, fortæller Hanne Müller.

En murer har ifølge familien Müller vurderet, at det vil koste 30.000 kroner at udbedre skaden.

Men i sit brev til de klagende husejere skriver Fyns Amts forsikringsselskab Kommune Forsikring:

"I notat udarbejdet af Rambøll vurderes det ..., at de konstaterede revneskader på jeres ejendom ikke er en følge af dette rammearbejde".

- Jamen, det er jo Rambøll selv, der har rådgivet Fyns Amt om projektet. Så kan man ikke vente andet svar. Det må være muligt at finde et uvildigt firma til at vurdere, om vore husskader skyldes sygehusbyggeriet, siger formanden for områdets beboerforening, Peter Vig Vandsø til Fyens Stiftstidende.

Han bor selv på adressen Strandvej 23 og har anmeldt forskellige revner i loftet indendørs.

Ingen sammenhæng

Formanden for sygehusudvalget i Fyns Amt, Poul-Erik Svendsen (S), vil slet ikke godtage, at Rambøll fungerer i rollen som overdommer for sig selv.

- Rambøll er ikke den eneste rådgiver, vi har. Der er også andre firmaer involveret og amtets egne folk. Og ud fra en samlet vurdering har vi skønnet, at der ikke er nogen sammenhæng mellem sygehusbyggeriet og revner i husene, siger Poul-Erik Svendsen.

- Og det er næsten ikke muligt at finde en virksomhed af den slags, som Fyns Amt ikke bruger, og som derfor er uvildig. Den eneste uvildige instans overhovedet er vel domstolene, siger Poul-Erik Svendsen.

Han betragter egentlig Kommune Forsikrings afvisning som uvæsentlig.

- Hvis vi i Fyns Amt pådrager mennesker skader, påtager vi os naturligvis ansvaret for det. Men det mener vi altså ikke er tilfældet her. Og vi er altså også ansvarlige for borgernes skattekroner, siger Poul-Erik Svendsen.

Alle berørte husejere har haft besøg af en taksator, der vurderede skaderne. Men Peter Vig Vandsø oplyser, at samtlige familier har modtaget enslydende afslag.

De vil klage

- Nogen individuel vurdering har der slet ikke været tale om, siger formanden for den lokale beboerforening.

Han og områdets øvrige berørte villaejere agter at klage til forsikringsselskabet over afvisningen.

- Og hvis ikke vi får noget ud af det, klager vi nok igen. Til hvem ved jeg endnu ikke, siger Peter Vig Vandsø.

Sygehus-naboer kritiserer Rambølls dobbeltrolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce