Syge- dagpengemodtagere i klemme


Syge- dagpengemodtagere i klemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat

Af jesper kiel

Porthusvej 21, Svendborg, byrådsmedlem for Enhedslisten, medlem af Erhvervsudvalget

Sommeren har budt på en del kritik af Jobcenter Svendborg. Dels en rapport fra Rigsrevisionen og fra de modtagere af sygedagpenge, som er kommet i klemme. 

Kritikken kommer på ingen måde bag på mig. Regeringen har med målbevidste skridt dynget jobcentrene og de ledige til med bureaukrati samtidigt med hele strukturreformen. Derfor har jeg også været bekymret for udviklingen, men al kritik er blevet mødt af en dyne af enighed fra formanden Knud Albertsen (V) og administrationen. Alt var på rette spor har meldingen lydt, og når det viste sig ikke at være tilfældet, kunne man næsten høre den gamle revyvise "Her går det godt fru kammerherreinde" i baggrunden. Efter min mening har den politiske ledelse været blottet for politisk initiativ.

Jeg er sådan set ikke i tvivl om, at de ansatte gør en brav indsats, men jeg har haft kraftigt på fornemmelsen, at arbejdsforholdene og arbejdspresset på Jobcenteret har ført til, at man har haft svært ved at holde på medarbejderne.

Løsningen burde jo være at skaffe flere folk til at løse opgaverne, når de hober sig op. Det har der ikke været politisk vilje til, og administrationens mantra har været vi skulle bruge "andre aktører", altså private firmaer, som laver forretning ud af løse de opgaver, som jobcentret ikke magter.

Jeg har været stærkt kritisk over for denne industri, og erfaringen har jo også vist, at de ikke magter opgaverne. Løsningen må altså være at skabe bedre arbejdsforhold for de ansatte på og tiltrække det nødvendige antal ansatte til jobcentrene. Men her hører erhvervsudvalgets beføjelser op, udvalget har ikke ansvar for personalepolitikken. Her skulle borgmesteren og økonomiudvalget have taget affære.

De penge, vi har sparet på underbemanding af jobcentret, kommer vi til at betale dyrt for, når sagerne ikke bliver behandlet, og kommunen kommer til at hænge på udgiften til dagpenge og kontanthjælp.

Jeg håber meget, at dagpengemodtagere og de jobcenter-ansattes organisationer vil presse på for at få skuden rettet op. Det nytter ikke længere, at vi bagatelliserer, at vi er kommet på skæv kurs, nu må vi have klar besked og handling, så bl.a. sygedagpengemodtagere kan blive behandlet anstændigt.

Syge- dagpengemodtagere i klemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce