Mellem Syg i Svenborg og kommunens jobcentret blomstrer et samarbejde, der ifølge begge parter er konstruktivt, åbent og har borgeren som fælles mål

Det glæder borgmesteren, der ser det som et eksempel til efterfølgelse

For græsrodsbevægelsen Syg i Svendborg har deres indtil nu 124 demonstrationer på Centrumpladsen været midlet til målet.

Målet - at sætte fokus på kommunens sagsbehandling af syge borgere. En sagsbehandling, græsrodsbevægelsen mente kunne gøres bedre og mere effektivt.

I januar 2015 indgik de nemlig et samarbejde med kommunens jobcenter. Et samarbejde, som de nu et år efter kalder frugtbart og yderst konstruktivt.

- Jeg oplever, at vi har fået etableret et samarbejde, der bygger på et godt klima og en god kemi. Vi er begge åbne og har lyst til at bruge hinanden konstruktivt, siger Tom Skovløkke, der er en af initiativtagerne til Syg i Svendborg.

Helt lagpraktisk hænger samarbejdet sådan sammen, at Syg i Svendborg har kvartalsmøder med socialchef Finn Boye og borger- og arbejdsmarkedschef Hanne Michaelsen.

Kommunen er glade for samarbejdet

Selvom Syg i Svendborg roser Hanne Michaelsen, sender hun rosen lige tilbage til Syg i Svendborg.

- De kom med en fremstrakt hånd, som jeg tog imod. Vi fandt meget hurtigt ud af, at vi på flere områder kunne være gode sparringspartnere, siger Hanne Michaelsen, der nikker genkendende til, at møderne på hendes kontor er udbytterige, og at parterne lærer af hinanden.

- Det er ikke et spørgsmål om, at vi sidder og diskuterer konkret sagsbehandling eller konkrete sager. Det handler i højere grad om, hvordan sagsbehandlingen opleves fra borgernes syn, siger hun.

Også borgmesteren glæder sig.

- Syg i Svendborg og Jobcentret har ikke modstridende interesser. At vi på den måde har fået faciliteret samskabelse i kommunen glæder mig, siger han.

Og netop samskabelse, hvor kommunen og borgerne i et samarbejde bidrager til ydelser og services, udelukker borgmesteren ikke, at vi kommer til at se mere af i fremtiden.

Læs mere om samarbejdet, fremtidens kommune og hvad Syg i Svendborg konkret har fået indført. Det kan du i dagens avis og på MitFyn.dk

  • Kirstine Dalgaard Nielsen

    Af:

    Journalist på Fyens.dk. Har tidligere været journalist på Ærø og i Svendborg.