Elever ved Lærerhøjskolen i Ollerup klargør vikingeskibet Lindheim Sunds til ny sæson

Ollerup: Imens forårssolen lokker husejere i haven, er elever ved Lærerhøjskolen i Ollerup på Sydfyn optaget af mere maritime sysler.

Siden 15. juni 1977 har skolens elever stået for at sejle og vedligeholde vikingeskibet Lindheim Sunds, og det gør de såmænd stadig.

- På mandag klokken 8 kommer Skibsinspektøren fra Søfartsstyrelsen, som skal vurdere, om det gode skib er i ordentlig forfatning og kan godkendes til at sejle to år til, skriver, eleverne på Facebook.

Men selv om det lyder romantisk, bliver der lige nu lagt godt med knofedt i det fælles projekt, hvor elever fra flere årgange giver en hånd med.

Således er der de seneste dage tjæret øreklapper, fastgjort klamper med trænagler, skrabet tjære af indenbords og støvsuget, så borde og spanter er helt rene, før mere tjære bliver smurt på.

Lindheim Sunds er en rekonstruktion af et skibsfund fra Skuldelev ved Roskilde.

Skibet er bygget af elever fra Den frie Lærerskole som pædagogisk redskab i midten af halvfjerdserne.

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.