Nyt projekt går nye veje i forsøget på at skaffe flygtninge i job. Folk fra den absolutte top af det lokale erhvervsliv bliver tilknyttet som mentorer, og håbet er, at de kan hjælpe med at overvinde, at flygtninge ofte mangler netværk i erhvervsl

Sydfyn: De kender ikke så mange - og da slet ikke ude på arbejdsmarkedet.

Det er blandt årsagerne til, at flygtninge ofte har svært ved at komme i job, og det skal et nyt projekt ved navn 3P-Netværket rette op på.

Det er ejeren af Svendborg-konsulentfirmaet Sisyfos, Hans Lassen, der skal være tovholder, og projektet handler kort fortalt om, at flygtninge skal tilknyttes mentorer - som ikke er fundet på nærmeste gadehjørne.

Mentorprojektets navn er 3P-Netværket.Det er Erhvervsintegration Nord, der har ansvaret for det.

Det skal vare fra 2017 til 2019.

Industriens Fond har støttet med 1,4 millioner kroner.

Målet er at få flygtninge integreret på det sydfynske arbejdsmarked.

Der er ikke tale om ren filantropi.

For antallet af danskere i den erhvervsaktive alder er faldende, og tendensen er særligt udtalt på Sydfyn.

Der er lige nu rekrutteret 15 mentorer.

Målet er at komme op på 50.

Et mentorforløb varer seks måneder, og erhvervsmentorerne skal bringe deres egne netværk i spil og dermed mindske eller helt fjerne de barrierer, flygtningene møder, fordi de ofte mangler netværk på arbejdsmarkedet.

Kilde: Hans Jessen, ejer af konsulentfirmaet Sisyfos og tovholder på projektet.

 

 

- Mentorerne kommer fra øverste niveau i de sydfynske virksomheder, og det er folk med et godt kendskab til brancher og erhvervslivet hernede, siger Hans Lassen.

Der er især én nød, som mentorerne skal hjælpe med at knække.

Sagen er nemlig, at temmelig mange danskere finder job via netværket, og netværk er præcis, hvad mange flygtninge mangler.

- Så projektets mål er at angribe netværksbarrieren nærmest kirurgisk, og der er en forventning om, at mentorerne stiller deres egne netværk til rådighed i forsøget på at skaffe flygtninge job. For mentorerne ved, hvad der rører sig rundt omkring, og det kan sagtens være, de kan se, at han eller hun kan gøre det godt på en anden virksomhed end mentorens egen, siger Hans Lassen.

Jeg synes, at vi har et samfundsansvar her i koncernen. Vi vil godt være med til at sørge for, at nydanskere med talenter og lyst til at bidrage til det danske samfund også får en chance.Per Buch, koncerndirektør i Halberg A/S.

Et mentorforløb vil vare seks måneder, og hver måned vil mentoren og flygtningen mødes til en omkring tre timer lang samtale.

Her skal mentoren vejlede om karrierevalg og jobsøgning og fortælle om den danske arbejdsmarkedskultur, oplyser Hans Lassen, der desuden fortæller, at projektet er målrettet de ressourcestærke flygninge, og at de de vil blive rekrutteret dels på jobcentrene, dels via Dansk Flygtningehjælps sprogindsats, Lær Dansk.

Samfundsansvar

 Per Buch, der er koncerndirektør i Halberg A/S, er en af de erhvervsledere, der har meldt sig under mentorfanerne.

- Jeg synes, at vi har et samfundsansvar her i koncernen. Vi vil godt være med til at sørge for, at nydanskere med talenter og lyst til at bidrage til det danske samfund også får en chance, siger Per Buch, der ikke selv står og har brug for folk.

- Men jeg har siddet som erhvervsleder i en menneskealder og vil godt give erfaringer videre, og det er oplagt, at jeg bruger mit netværk til at sende nydanskerne i den rigtige retning. Så det bruger jeg gerne lidt tid på, siger Per Buch.

Milliontilskud

Projektet varer i to år, og håbet er, at netværket til den tid vil have slået rødder, så det er permanent.

Det er en 1,4 millioner kroner stor donation, der har gjort det muligt, og bag den står Industriens Fond.

Hvilket faktisk er usædvanligt, fortæller Hans Lassen.

- Normalt støtter Industriens Fond projekter, der støtter konkurrenceevnen, men de har valgt at gå ind i det, fordi der i fremtiden vil blive mangel på arbejdskraft, siger han.

Blandt de øvrige mentorer er Jørn Svenden, indehaver af Skulpturstøberiet, Anders Banke, direktør for Sydfyns Elforsyning, Edin Hasanbegovic, butikschef i Rema 1000, Henrik Kortermann Sørensen, direktør i Kortermann IT, Frank Henningsen, divisionsdirektør i Taasinge Elementer, Christel Munk Pedersen, salgsdirektør i SBS Friction, og Torben Madsen, fabriksdirektør på Scandinavian Brake Systems.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.