Selskabet bag Planet Video- og Axel Music er krakket. Dermed er det slut med landsdækkende forhandlere af dvd-film.

Der er ikke længere en landsdækkende butikskæde, der sælger dvd-film.

Det står fast, efter at selskabet Outlet Grossisten ApS i Ollerup på Sydfyn er gået nedenom og hjem.

Selskabet har drevet kæderne Planet Video og Axel Music, og indehaver Claus Juul fortæller, at han godt var klar over, at streamingtjenester som HBO Nordic, Viaplay og Netflix og ikke mindst diverse piratsider ville være hårde ved dvd-salget.

- Alle i branchen vidste, at vi var ved at blive overhalet af det digitale marked, men det er gået stærkere end forventet. For et år siden sad vi og fortalte hinanden, at der nok var penge at tjene i fem-otte år endnu, siger Claus Juul.

Han fortæller også, at han var i gang med at afvikle forretningen, men ikke nåede det, før konkursen indtraf - i øvrigt i kølvandet på et dunderunderskud på 3,5 millioner kroner i regnskabsåret 2013/2014.

- I bagklogskabens lys kan jeg godt ønske, at jeg havde set det komme noget før. Men en æra er forbi, og jeg er stort set ham, der lukker og slukker i branchen. Så det er jo ikke, fordi jeg har drevet min forretning dårligt, siger han.

Hos Foreningen af Danske Videodistributører bekræfter formand Paw Borregaard, at dvd- og blu-ray-formatet har trange tider.

Siden 2006 er omsætningen gået 70 procent tilbage, men han fortæller også, at der stadig er tro på den lille skive.

Men at salget trods alt er så begrænset, så kun kæder som blandt andet Fona, Dansk Supermarked og Coop har kundegennemstrømning nok til at få en forretning ud af det.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
10
Konkurs: Stereo Studio trækker stikket for bestandigt

Konkurs: Stereo Studio trækker stikket for bestandigt