Sydfyns Elforsyning: Første overskud i årevis

Sydfyns Elforsynings formand Guri Krøis ses her sammen med formanden for Sydfyns Elforsyning Anders Banke.
Foto: Jørgen Outzen

Sydfyns Elforsyning: Første overskud i årevis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sydfyns Elforsyning har trods stor kundeflugt skabt et overskud på 22 millioner kroner i 2012
- Nu skal vi have vores kunder tilbage, siger direktør Anders Banke

Svendborg: Den megen uro og diskussion om salg og magtforhold i Sydfyns Elforsyning i fjor har fået el-kunderne til at forsvinde i stor stil.

Det har kostet dyrt, men på trods af nedgangen i kundekartoteket er det alligevel lykkedes virksomheden at lave et pænt overskud for første gang i flere år.

22 millioner kroner står der med sort på bundlinjen for regnskabsåret 2012 - ved siden af det blodrøde tal, -134 millioner kroner fra året før.

Omsætningen er derimod faldet fra 249 millioner kroner i 2011 til 233 millioner i 2012, men det tillægger man de faldende el-priser, som er udtryk for stigende konkurrence på el-området.

Bestyrelsesformand Guri Krøis og adm. direktør Anders Banke er derfor godt tilfredse med resultatet for 2012.

- Vi har holdt budgettet, og efter vi tog det store huk og nedskrev på fibernettet i fjor, ser det godt ud, siger Guri Krøis, og Anders Banke fortæller, at det især er fiberområdet med tv, telefoni og internet, der har haft væsentlig fremgang.

- Vi har klaret os godt i konkurrencen om fiberkunderne. Cirka 1000 nye kunder fik vi i 2012, og i år har vi allerede nået to tredjedel af vores målsætning.

Nye udenbys kunder

Anders Banke oplyser også, at selvom SEF har mistet el-kunder lokalt, så har man fået flere nye el-kunder udenfor forsyningsområdet. Han nævner Haderslev Kommune, men lokalt er også Svendborg Kommune og SAB kommet i hus.

Dertil kommer det nye produkt, SEF+, og salget af FynsNet 150 kV. Sidstnævnte gav syv millioner kroner lige ned i lommen.

Det er alt dette, der har bidraget til det gode resultat, siger Anders Banke, og Guri Krøis tilføjer:

- Men det kunne have været endnu bedre, hvis vi havde beholdt alle de el-kunder, der forlod os på grund af uroen. Dem kæmper vi nu for at få tilbage igen.

Hvordan kan I vide, at det var derfor, de forlod jer?

- Det kan vi sige med sikkerhed, for vi lavede bruger­undersøgelser umiddelbart før, under og efter balladen, og det fremgår tydeligt, at det var den negative situation, der var årsagen til, at de skiftede forsyningsselskab, siger Anders Banke.

SEF’s markedsandel på el-kunder faldt fra 87 procent til 81 procent i løbet af perioden.

Hvor meget har det så kostet jer i kroner og øre?

- Det har vi ikke gjort præcist op. Det er svært at sætte tal på, siger han, og tilføjer, at SEF på grund af uroen har haft advokatudgifter for to millioner kroner i det forløbne år.

- Og det har påvirket bundlinjen direkte, siger han.

SEF forventer, at 2013 bliver et udfordrende år med skærpet konkurrence, men at man indtjeningsmæssigt vil holde samme niveau som 2012.

Sydfyns Elforsyning: Første overskud i årevis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce