Sydfyn klar til næste fest


Sydfyn klar til næste fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SVENDBORG FESTDAGE: Masser af musik og underholdning, kulturnat, ildregatta og Gl. Torvedag - nu uden politik, kirker og banker
SVENDBORG: Med Langelandsfestivalen klinget af bliver der kun en lille pause, før en ny, endnu større sydfynsk fest går i gang:Svendborg Festdage.

-Begivenheden er, siger arrangørerne, i al ubemærkethed vokset til at blive Sydfyns største kulturelle begivenhed.

Over 100 små og store arrangementer trækker i løbet af de otte dage normalt over 100.000 mennesker til den sydfynske hovedstad.

Gl. Torvedag

Festdagene skydes i gang lørdag den 14. august for 28. gang - med Gl. Torvedag, hvor tiden skrues tilbage til dengang, hvor Elvira Madigan og Sixten Sparre oplevede byen, torvehandel á la 1890.

Og det bliver en Gl.Torvedag - nu uden politik, fagforeninger og banker, som tidligere år har haft boder.

- Vi synes ikke, de passer ind, siger Jytte Aagaard, formand for Sydfyns Centrum, der sammen med Svendborg Festdage står bag dagen, hvor der - ud over den normale torvehandel - vil være 69 boder med handlende og håndværkere.

- Forhåbentlig allesammen i dragter som dengang, siger Jytte Aaagard, der spændt ser frem til arrangementet, som for første gang nogensinde skal holdes på en lørdag.

Syv dage mere

Lørdagens Gl. Torvedag har også masser af musikalske indslag, bl.a. Peter Belli - og så er det kun Dag Et i festen, der de næste syv dage præsenterer et sandt overflødighedshorn af arrangementer.

Søndagen er der Tåsinge Rundt på cykel for de friske - med musikalsk opbakning fra Lasse og Mathilde og den svenske Bellman-fortolker Martin Bagge.

Hele ugen derefter er der teater, cabaret, stand-up, klassiske koncerter, gøgl - og masser af musik. Bl.a. Swan Lee, Tue West, Jokeren, Cæcilie Norby, Peter Tho-rup, Ivan Pedersen, Annette Bjergfeldt, Franka, Poul Halberg, Anne Linnet, Per Nielsen, Marie Carmen Koppel. Netop bl.a. For der er mange, mange flere.

Lyset slukkes

Lyset slukkes den 20. august. Ikke for festen. Det er gadebelysningen, der slukkes denne aften og nat.

Kulturnatten, hvor midtbyen bliver arena for sanselige rytmer, sære lyde, gys og længselsfulde sange. Sluttende med den store koncert på Torvet med Moussa Diallos Verdensorkester i tropisk belysning.

Det er den traditionelle midnatskoncert - det hedder den også i år, selv om den starter kl. 22.

Lyset tændes

Lyset tændes for alvor næste nat - når festdagene skal sluttes med en ildregatta på Svendborgsund.

- En ildregatta, som gerne skulle blive endnu større og flottere end sidste år, hvor vi havde det første gang, siger Svend Aage Jensen.

Han opfordrer sejlere fra hele Fyn til at drage mod Svendborg og deltage i den - med fantasirigt illuminerede både.

Der er start fra Rantzaus-minde Havn og Troense Havn, hvorfra fartøjerne kl. 22 skal bevæge sig mod Svendborg Havn - og hvor der fra Skansen sluttes af med et gigantisk festfyrværkeri kl. 23.

- Og sejlerne kan blive liggende i Svendborg Havn natten over gratis, siger Svend Aage Jensen.

Sydfyn klar til næste fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce