Sydfyn bliver kulturarvs-område


Sydfyn bliver kulturarvs-område

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fire sydfynske kommuner får en halv million kroner til arbejdet med områdets kulturhavne

SVENDBORG: En halv million kroner.

Det er det umiddelbare og helt kontante udbytte af, at de sydfynske kommuner er blevet en af de bare fire områder i Danmark, som netop er blevet udnævnt til kulturarvskommuner.

33 kommuner lagde i sin tid billet ind på at blive kulturarvskommune. Det vil sige - i virkeligheden var det 36 kommuner - for den sydfynske billet blev lagt ind af det såkaldte SUS, Sydfyns Udviklings Samarbejde, et samarbejde mellem Svendborg, Langeland, Ærø og Faaborg-Midtfyn kommuner.

SUS kom med i opløbet sammen med otte andre kommuner - og vandt sammen med Mariagerfjord Kommune, Halsnæs Kommune og Vordingborg Kommune.

Det er Kulturarvsstyrelsen, der sammen med Realdania har udpeget de fire kulturarvskommuner.

Kulturhavne

- Opløbets ni kandidater var alle meget velkvalificerede. Kommunerne har fået øjnene op for kulturarvens muligheder, siger direktør i Kulturarvsstyrelsen, Steen Hvas.

SUS vil benytte havet som fællestræk for at synliggøre et af områdets helt centrale kulturmiljøer - der skal sættes fokus på kulturhavnenes fortællinger for på den måde at binde det sydfynske område sammen.

- Vi er glade og stolte over, at vi er blandt de fire kommuner, der er udpeget. Vi valgte at indgå et samarbejde med de tre andre kommuner i SUS om en fælles ansøgning, fordi vi vurderede, at vi har en række fælles interesser i de fire kommuner omkring kulturarven, især på det maritime område, siger arkitekt Klaus Johannesen fra Planafdelingen i Svendborg Kommune.

- Nu skal vi i gang med arbejdet. Jeg er ikke i tvivl om, at projektet bliver til gavn for alle parter. Og det er endnu et eksempel på det tværkommunale samarbejde, der netop er ideen bag SUS, siger sekretariatschef Ebbe Lund, SUS.

Sydfyn bliver kulturarvs-område

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce