Svømmedome, hotel og boliger: Kæmpe byggeprojekt har tabt pusten

Waterlife-projektet med svømmedome, dykkerbrønd, hotel og seniorboliger i Oure er blevet et år forsinket, men planerne lever stadig i bedste velgående. Illustration: Creo Arkitekter

Svømmedome, hotel og boliger: Kæmpe byggeprojekt har tabt pusten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Waterlife-projektet i Oure holder ikke tidsplanen, men projektet lever i bedste velgående, fastslår projektleder.

Oure: De storstilede vandplaner i Oure med svømmedome, dykkerbrønd, hotel og boliger bliver hverken klar i 2021 eller 2022.

Da projektleder Tom Bonde for år siden skitserede en tidsplan, håbede han på, at finansieringen af det store projekt ville være på plads i det kommende efterår, og at en lokalplan for området mellem Landevejen og Tanghavevej også ville være færdig.

Men der er endnu ikke skaffet en eneste fondskrone til projektet, og på rådhuset er man ikke begyndt at strege op til en lokalplan. Tom Bonde forklarer, at arbejdet med at sikre driften i det færdige projekt har taget længere tid end ventet.

- Det har vi brugt et år på, og derfor er projektet et år forsinket. Det giver ikke mening at bygge et stort projekt, som ikke kan løbe rundt, og derfor har vi brugt en masse tid på at sikre, at driften i Waterlife-projektet kan hænge sammen, siger Tom Bonde.

Jorden er solgt
Folkene bag Waterlife har udpeget et seks hektar stort område mellem Landevejen og Tanghavevej i Oure som centrum for projektet med blandt andet svømmedome og hotel, men nu har området skiftet ejer.Gårdejer Jørgen Balman har solgt et stort område jord til Ourevirksomheden Orskov Foods - der i blandt de seks hektar - men der er indgået en aftale om, at Waterlife kan købe område. Det fortæller projektleder i Waterlife Tom Bonde, og det bekræftes af Thomas Ørskov, der er medejer af Orskov Foods.

Konsulent skal skaffe penge

Han understreger, at projektet lever i bedste velgående, og at der nu er kontakt til Lokale- og Anlægsfonden, der synes, at projektet er spændende. Anne Mette de Visser fra Korinth er hyret som projektkonsulent, og det er nu hendes opgave at skaffe den nødvendige kapital fra fonde.

- Jeg tror på projektet, bestyrelsen tror på projektet og det er også mit indtryk, at folk i Oure stadig står bag os, siger Tom Bonde, der regner med at holde et informationsmøde i lokalområdet omkring årsskiftet.

Da folkene bag Waterlife holdt et informationsmøde for et år siden, mødte der 140 interesserede borgere op.

- Vi vil gerne fortælle om projektet, men der skal være noget nyt, og vi synes ikke, vi har så meget nyt at fortælle, at vi vil invitere borgerne lige nu, siger Tom Bonde.

Nicolai Birkedal fra Faaborg er trådt ind i bestyrelsen, for at styrke dykkerdelen i Waterlife. Han har et stort netværk i dykkerkredse med internationale kontakter til et stort dykkercenter i Köln og det store Y40-dykkercenter i Italien.

Derudover er Hans-Erik Schou fra Gudbjerg trådt ind i bestyrelsen som repræsentant for Gudbjerg IF. Hans-Erik Schou, der er tidligere formand for GOG, har afløst Maria Holgersen i bestyrelsen.

Svømmedome, hotel og boliger: Kæmpe byggeprojekt har tabt pusten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce