Svineindustri i industriområder


Svineindustri i industriområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserdebat

Af Masoum Moradi, Alpevej 34, Stenstrup - byrådsmedlem og Folketingskandidat (SF)

n Den 8. oktober valgte Svendborg Byråd med 15 stemmer for og 14 imod at forkaste forvaltningens indstilling og give grønt lys til en ny svineproduktion i Stenstrup. Forvaltningens miljøeksperter havde ellers anbefalet skrappere krav til den ny svineproduktion end de krav, der opstilles i husdyrloven. Forvaltningens indstilling skyldtes antageligt den fortolkning, at kommunerne også er ansvarlige overfor EU-lovgivningen, som på dette område beskytter miljøet bedre end vor egen husdyrlov!

Straks efter vedtagelsen valgte Danmarks Naturfredningsforenings at tilkendegive, at foreningen anker sagen til Miljøankenævnet. Naturen må nu håbe på en hjælpende hånd fra miljøankenævnet. Sagen er principiel, da den er første af sin slags i Svendborg efter kommunalreformen, hvor kommunerne har overtaget ansvaret for godkendelse af nye husdyrbrug.

Beslutningen i Svendborg Byråd betyder en merudledning på 290 kg kvælstof til Hundstrup Å. Kvælstoffet her videreføres via Hundstrup Å til Nakkebølle Fjord, som er et lukket farvand. Et meget følsomt naturområde, hvor det nu afdøde Fyns Amt i årene frem til 2004 brugte et tocifret millionbeløb på at fjerne 35 tons kvælstof pr. år.

Vi har i dag 13 millioner svin i Danmark. Står det til landbruget skal man frem til 2015 fordoble antallet! Det kan vores miljø selvfølgeligt ikke bære. Det er derfor vigtigt, at borgere, foreninger og interesseorganisationer lægger maksimalt pres på beslutningstagere for at undgå, at produktionen får højere prioritering end miljøet. Skal landbruget absolut nå sit mål, bør de nye enorme svineindustrier ikke placeres ude i naturen, men der, hvor de hører til, nemlig i industriområderne.

Svineindustri i industriområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce