Sviende vindmølle-nederlag

Jens Peter og Gitte Slæbæk bliver naboer til de kommende kæmpevindmøller. De har netop lidt endnu et nederlag.
Foto: Tim K. Jensen

Sviende vindmølle-nederlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bjerreby: En kompliceret sag. Meget kompliceret. Men vi fik medhold i samtlige punkter.

Sådan konkluderer kommunaldirektør Erik Meldgård Bendorf efter Naturklagenævnets afgørelse forleden.

Emnet er to planlagte kæmpevindmøller ved Bjerreby på Tåsinge. Såvel kommunens udarbejdede lokalplan som VVM-tilladelsen i forbindelse med projektet er behandlet efter forskrifterne, lyder Naturklagenævnets konklusion.

Denne klokkeklare udtalelse sætter de protesterende beboere omkring de fremtidige snurrende kolosser på 126 meter i et dilemma.

- Jeg sad med tårer i øjnene, da jeg læste afgørelsen. Man ødelægger naturen og vil ikke lytte til os. Men jeg er også borger i kommunen og føler mig trådt på, siger Gitte Slæbæk.

Hun tør endnu ikke melde klart ud om fremtidens protest-strategi. Skal, skal-ikke.

- Det økonomiske aspekt indgår jo også i overvejelserne, siger hendes og de øvrige beboeres advokat Alex Puggaard, København.

Altså en afvejning af det forventede slutresultat i forhold til de mange penge, som et formentlig langvarigt retsforløb mod Naturklagenævnet vil koste Bjerreby-borgerne.

Den dugfriske Naturklagenævnsafgørelse er ganske entydig i konklusionerne. Lokalplanen er i overensstemmelse med planlovgivningens ordlyd. Også det såkaldte vindmøllecirkulære er overholdt. Heller ikke påstanden om, at vindmøllernes påvirkning af fuglelivet og padderne i det nærliggende Natura 2000-område burde være undersøgt bedre, vinder gehør.

Beboerne har seks måneder til at overveje en eventuel retssag.

Sviende vindmølle-nederlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce