Politikerne i Svendborg er - nok en gang - klar til at starte arbejdet med at lave en sydfynsk kulturkanon.

Ja, vi har ligesom prøvet det før: Det med at lave en kulturkanon for Svendborg.

Allerede i efteråret gik svendborgenserne i stemmeboksen og stemte 32 emner ind i kulturkanonen.

Resultatet af afstemningen mødte dog modstand og fik hverken borgernes eller politikernes godkendelse. I stedet blev der lagt op til, at man fortsatte "processen", som det så fint hedder, i 2016, og det er altså det, der sker nu.

Politikere tager ansvar

I det nye oplæg til, hvordan man griber kulturkanonarbejdet i gang, står der blandt andet, at der skal nedsættes et fagkyndigt udvalg, mens politikerne i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget kommer til at spille en mere aktiv rolle.

Politikerne skal for eksempel være værter for en række arrangementer, hvor man inviterer borgerne til at diskutere, hvad der hører med i en kanon. Noget udvalget ikke fik gjort nok sidste gang.

- Det skal sikre, at vi i højere grad bidrager og tager ejerskab til det endelige resultat, vi når frem til, når året er omme, siger Henrik Nielsen (K), formand i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget.

Det er meningen, at en endelig kulturkanon vedtages ved udgangen af året.

Læs mere i Fyns Amts Avis torsdag eller på Mitfyn.dk.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Politikere: Kanon er ikke kanon endnu

Politikere: Kanon er ikke kanon endnu

Kulturkanon: 32 ting der gør Svendborg stolt

Kulturkanon: 32 ting der gør Svendborg stolt