Svendborgs forsamlingshuse får sin egen pengepulje

Forsamlingshusene i Svendborg Kommune har fået deres egen pulje, hvor der kan søges penge til kulturelle arrangementer. Arkivfoto: Tim K. Jensen.

Svendborgs forsamlingshuse får sin egen pengepulje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En særlig pulje, hvor kommunens forsamlingshuse kan søge om støtte til arrangementer, er blevet oprettet.

Svendborg: Med åbningen af Svendborg Forsamlingshus i Lundevej forleden er kommunen oppe på i alt 21 forsamlingshuse. Og forsamlingshusene får nu en hjælpende hånd i kampen om at bevare deres position som lokalområdets samlingspunkt.

Der er således blevet oprettet en pulje forbeholdt forsamlingshusene, hvor man kan søge om penge til afholdelse af kulturelle arrangementer.

Pengene skal være med til at øge aktiviteten rundt omkring i husene, forklarer Lars Erik Hornemann (V), som er formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

- Det er nogle penge, der specifikt er afsat til at gøre forsamlingshusene til det naturlige mødested ude i lokalområdet, siger han.

Forsamlingshuspuljen er en del af budgetforliget fra sidste år, hvor man valgte at øremærke 200.000 kroner hvert år fra 2018 til 2021 til forsamlingshusene.

- De penge lægger vi ud til forsamlingshusudvalget, som ud fra nogle kriterier selv får ansvaret for at uddele dem, forklarer Lars Erik Hornemann.

Forsamlingshusudvalget har indstillet en række kriterier for puljen, som blev godkendt af Kultur- og Fritidsudvalget i mandags. De indebærer blandt andet, at man højst kan søge om 50 procent af den samlede udgift til et arrangement, og at man maksimalt uddeler 50.000 kroner i kvartalet.

Ligeledes blev det besluttet, at fristerne for at søge puljen bliver 1. januar, 1. april, 1. juli og 1. oktober.

Det er nogle penge, der specifikt er afsat til at gøre forsamlingshusene til det naturlige mødested ude i lokalområdet.
Lars Erik Hornemann (V), formand i Kultur- og Fritidsudvalget

Initiativpulje flyttet og ændret

Pengene til forsamlingshuspuljen er taget fra en pulje til lokale initiativer, der ikke længere er en del af kulturområdet, da den er flyttet ind under Erhvervs- og Teknikudvalget.

Initiativpuljens penge er siden 2012 gået til projekter og foreninger, der fremmer lokale initiativer, fællesskaber og/eller sundhed og forebyggelse - herunder også forbedring af kultur- og fritidsfaciliteter - men i forbindelse med budgetforliget sidste år blev det besluttet, at den fremover skal anvendes til at understøtte arbejdet med at realisere lokalområdernes potentialeplaner og arbejdet med landsbyklynger.

- Rent administrativt giver det derfor mest mening, at det ligger under Erhverv- og Teknikudvalget, siger Lars Erik Hornemann, der dog mener, at kultur- og fritidsområdet kan få andel i puljen, der hvert år har cirka en million kroner til rådighed.

- Jeg tror da på, at initiativer, som dem der tidligere har fået støtte af puljen, er en del af de potentialeplaner, der er for lokalområderne, og dermed kan puljepengene stadig gå til kultur- og fritidsaktiviteter, siger han.

Svendborgs forsamlingshuse får sin egen pengepulje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce