Svendborg Kommune skal nu til at finde en egnet skov til begravelsesplads. Ideen kommer fra Enhedslisten og bakkes op af Miljø- Klima og Trafikudvalget.

Svendborg: Borgerne i Svendborg Kommune skal i fremtiden have mulighed for at blive begravet i naturen på en skovbegravelsesplads.

Forslaget kommer fra Enhedslisten, og Jesper Kiel har fået opbakning til det i Miljø- Klima- og Trafik-udvalget.

Jesper Kiel, Enhedslisten medlem af Miljø- Klima- og Trafik-udvalget siger:

- Jeg tror, at der er mange, som vil vælge at få deres urne placeret i smuk natur, frem for i en græsplæne på en kirkegård. Jeg tror både ateister og nogle medlemmer af folkekirken vil vælge den mulighed, som smukt symboliserer, at vi er en del af naturen og vender tilbage til den. I Odense Kommune er muligheden der, og det synes jeg også, at vi skal have her i Svendborg Kommune, siger Jesper Kiel i en pressemeddelelse.

Det bliver nu op til administrationen at finde et egnet kommunalt skovområde og få skruet en model sammen for, hvordan en skovbegravelsesplads kan fungere.

Enhedslisten ser dog helst, at det så bør være et område, som er udlagt til urørt skov og derfor bevarer sin karakter af naturområde.

Den 5. marts 2014 åbnede Danmarks første skovbegravelsesplads i uindviet jord. Begravelsespladsen ligger i den kommunalt ejede Kohaveskov lidt uden for Odense. (gedde)

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv

Mere om emnet

Se alle
Begravelsesskov: Det behøver ikke koste andet end en bænk

Begravelsesskov: Det behøver ikke koste andet end en bænk