Svendborgenser i kløerne på international svindler


Svendborgenser i kløerne på international svindler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BEDRAGERI: Den mystiske Cliff James fra Pretoria har snydt sig til formue
SVENDBORG: Fordi han tit handler med udlandet, trak en svendborgensisk autoforhandler i allersidste øjeblik følehornene til sig og reddede hermed sine 60.000 kroner.

Han var da i kløerne på internationale bedragere, der alene i Danmark har svindlet sig til formuer.

Svendborg-sagen har udløbere til København, Roskilde, Sakskøbing og Kolding. Politiet mener, der er tale om samme gerningsmænd.

For tre uger siden skred bedrageriafdelingen under Københavns Politi til anholdelse af en hollænder, der var i færd med at forsyne sin medbragte trailer med en splinterny BMW - betalt med falske engelske checks.

Men hollænderen er antagelig blot håndlanger for den bedrageriske bande, hvis spor alle fører til London.

Så hovedmanden bag Svendborgsagen - den mystiske Cliff James fra Pretoria i Sydafrika - er formentlig fortsat på fri fod.

Bådhandel pr. e-mail

Det gik sådan til: Den pågældende autoforhandler fra Svendborg annoncerede via internettet en dyr båd til salg. Cliff James fra Pretoria viste interesse for fartøjet, og en omfattende e-mail-korres-pondance tog sin begyndelse.

Autoforhandleren måtte desværre meddele Cliff James, at en herre fra Thurø lige havde købt båden.

- Har du så ikke en anden til salg, spurgte Cliff James.

Handelsmænd er vi jo alle, og autoforhandleren besluttede at sælge sydafrikaneren sit eget skib. Så kan jeg altid købe et nyt bagefter, tænkte han, og elektronisk gav parterne nu hinanden håndslag på prisen 140.000 kroner. En handel var fuldbyrdet. Næsten.

- Min agent i England har udstedt en check til mig på 18.200 engelske pund (204.000 kroner), skrev Cliff tilbage.

- Har du noget imod at udbetale mig det overskydende beløb, spurgte køberen, og autoforhandleren var såmænd ikke uvillig til at fungere som bank og sende ham restbeløbet på 64.000 kroner.

Ulovlig check med post

Autoforhandleren modtog altså med posten en check udstedt af materialist-kæden Boots på de 18.200 engelske pund. Brevet var afsendt fra et posthus i London.

- Vi antager, at checken er stjålet fra Boots. Hvis den er falsk, er den i hvert fald meget dygtigt lavet, siger vicekriminalkommissær Henning Skov-Hansen, Svendborg Politi.

Nå, de overskydende 64.000 kroner skulle efter Cliff James' instrukser overføres til to adresser i England. Men autoforhandleren opsøgte nu klogeligt Den Danske Bank i Svendborg. Med en voksende mistanke i baghovedet bad han banken undersøge checkens validitet. Og indtil svaret forelå, trak autoforhandleren tiden ud.

Først meddelte han Cliff James, at det ikke var muligt at overføre pengene via Western Union. Sådan en findes nemlig ikke i Svendborg, løj autoforhandleren, som havde gjort regning uden vært.

- Vist har I så, kære ven. Der findes to Western Union-kontorer i Svendborg, replicerede den seriøst arbejdende Cliff James, som vedlagde adresserne.

Endelig kom svaret fra Den Danske Banks hovedkontor i København. Meddelelsen fra de engelske myndigheder lød ganske kort:

- Checken er suspekt.

Rasende Roskilde-offer

Fremgangsmåden kendes fra andre politikredse i landet, og pudsigt nok er netop en af autoforhandlerens vanlige handelskolleger røget i fælden.

Han bor i Roskilde og indehaver US Autocenter. Også han skulle sende 60.000 kroner tilbage til England. Bedragerne her har andre navne, men den ulovlige check er afsendt fra det selvsamme posthus i London, som Cliff James anvendte.

Roskilde-offeret nåede at indbetale beløbet. Han blev siden så rasende, at han købte en flybillet til London og opsøgte de pågældende adresser. Han fandt kun tomme pakhuse og henvendte sig til Scotland Yard.

Også i Kolding er stort set samme fremgangsmåde benyttet.

Her blev James-bandens udbytte to BMW-biler samt en Mercedes - betalt med falske engelske checks. Cliff James eller en lignende type gjorde desuden et ihærdigt forsøg på tilsvarende bedragerier i Sakskøbing, men uden held.

Svendborgenser i kløerne på international svindler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce