Svendborgbanen: Transportordførere vil stoppe "rædselsoplevelser"

Det skal være slut med at sætte passagerer af i Stenstrup i stedet for i Svendborg, når togene på Svendborgbanen er forsinkede. Det siger flere trafikordførere på Christiansborg nu. Arkivfoto.
Foto: Tim Kildeborg Jensen

Svendborgbanen: Transportordførere vil stoppe "rædselsoplevelser"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere trafikordførere vil have ændringer hos DSB, så det bliver slut med at sætte passagerer af i Stenstrup i stedet for Svendborg. Det sker jævnligt for at kunne indhente forsinkelser.

"Det er lokomotivføreren, vi kører med en del forsinkelser på Svendborgbanen, og derfor har jeg fået at vide, at jeg skal vende toget i Stenstrup".

Sådan en meddelelse er ikke ukendt for passagererne på Svendborgbanen, hvor togene ofte laver den manøvre at sætte folk af ved stationen 10 minutters kørsel fra Svendborg. Det gør man for at undgå fremtidige forsinkelser, men hvis det står til flere af partiernes transportordførere, skal det stoppe hurtigst muligt.

Det mener blandt andre Kristian Pihl Lorentzen (V):

- En køreplan er et løfte, og det skal man kunne stole på. Kan man ikke det, så afskriver man toget, og det er ikke meningen. Det her skal vi have politisk aktion på. Det lyder slet, slet ikke i orden, at man bliver læsset af på andre stationer, fortæller han til Fyns Amts Avis.

De tal, som DSB offentliggør og skal leve op til, viser andelen af passagerer, der kommer mere end tre minutter for sent frem. Dermed kan man ikke aflæse, hvis pendlere kommer en halv eller en hel time for sent. Det går ikke, fastslår Kristian Pihl Lorentzen.

- Vi skal sørge for, at statistikkerne er retvisende. De skal afspejle de problemer, folk oplever. Det er ikke i orden, siger transportordføreren. Han bliver bakket op af Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn.

- Der er nogle problemer i de rettidighedstal, når man ikke får indblik i sådanne rædselsoplevelser, som det må være at stå og vente i halve og hele timer, siger han.

Også transportordførerne Villum Christensen (LA) og Karsten Hønge (SF) vil have gjort noget ved problemet.

Læs mere i Fyns Amts Avis.

Fakta
- Vi skal sørge for, at statistikkerne er retvisende. De skal afspejle de problemer, folk oplever.

Svendborgbanen: Transportordførere vil stoppe "rædselsoplevelser"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce