Svendborgbanen: Togene kører igen

Banedanmark har kaldt ekstra folk ind til weekenden i tilfælde af, at der igen skulle opstå genstridige signalfejl på Svendborgbanen. Arkivfot: Roland Petersen
Foto: Roland Petersen

Svendborgbanen: Togene kører igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sent torsdag aften fandt Banedanmark endelig signalfejlen, og togene kører normalt fredag morgen. Men Banedanmark er stadig i beredskab.

Svendborg/Stenstrup: Det blev på et hængende hår, at det lykkedes Banedanmark at finde den signalfejl, der var årsag til, at ingen tog kunne køre mellem Svendborg og Stenstrup fra onsdag eftermiddag og hele torsdagen igennem.

Først omkring 22.30 torsdag aften lykkedes det teknikerne at få løst, hvad man vist godt kan kalde et lille mysterium.

- Til sidst fik de den der fejl, der kom og gik, til at være permanent, og så blev det pludselig meget nemmere. Så kan man begynde at fejlrette systematisk og finde ud af, hvad der ikke virker. Og det endte så med, at de skiftede nogle printkort, lyder den lidt tekniske forklaring fra Tom Birk Rasmussen, områdechef i Banedanmark Teknik.

Omkring midnat blev der kørt et par prøvetog på strækningen, og fredag morgen kørte togene normalt igen.

Men Banedanmark er stadig i beredskab.

- Vi krydser fingre og håber på, det virker. For en sikkerheds skyld har vi sat ekstra vagter op i weekenden, hvis vi skulle blive overrasket over et eller andet, der går i stykker, så vi ikke står uden fejlretningspersonale, siger Tom Birk Larsen.

For garantier holder han sig fra at udstede.

- Nej, vores anlæg fejler jo ofte. Vi har jo vagter på døgnet rundt, altid, i hele landet. Det er jo et gammelt anlæg, som vi er i gang med at skifte ud over hele landet. Så det er lidt fejlbehæftet indimellem, det må vi jo indrømme.

Svendborgbanen: Togene kører igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce