Svendborgbanen: Pendlertalsmand efterlyser politisk initiativ

Pendlertalsmand Natasja Thrane Vium Rasmussen oplever ikke, at Svendborgbanen kører gnidningsfrit til trods for, at DSB generelt lever op til målene i kontrakten med staten. Særligt om morgenen er der problemer. FOTO: Katrine Becher Damkjær

Svendborgbanen: Pendlertalsmand efterlyser politisk initiativ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er stadig problemer på Svendborgbanen, melder pendlertalsmand Natasja Thrane Vium Rasmussen og efterlyser, at politikerne nu kommer med løsningsforslag.

Svendborg: At forslaget om nye køreplaner med færre afgange på Svendborgbanen ikke bliver realiseret, sådan som transportminister Ole Birk Olesen (LA) netop har fastslået i et brev til transportudvalget, er pendlertalmand Natasja Thrane Vium Rasmussen sådan set ikke så ked af.

- Vi har meldt ud fra starten, at vi ikke var fan af det forslag, fordi vi havde en idé om, at hvis det blev vedtaget, ville vi lukke os selv ude af spillet om andre forbedringer. For så kunne politikerne sige, at der var sket noget og så ikke rigtigt gøre mere. På den her måde er vi stadig med i spillet, siger hun.

Derimod er hun ikke ret begejstret for, at ministeren i samme ombæring afviser, at der kan findes penge til det vigespor, som adskillige gange er blevet udpeget som løsningen på Svendborgbanens problemer.

- Det er jo et realistsik svar, men så må man melde ud, hvad der så skal gøres, for jeg synes hele tiden, det er os pendlere, der kommer med forslag, men de bliver bare afvist gang på gang. Jeg synes, det er på tide, at man politisk kommer med et forslag, mener hun.

DSB kunne ved udgangen af 2016 fremvise samlede rettidighedstal, der ligger over kravene i selskabets kontrakt med staten, men rettidigheden for morgentogene mellem klokken 6 og 9 lå under målet, og det gjorde den stadig i januar 2017.

Natasja Thrane Vium Rasmussen beretter desuden, at dagene først på ugen har været præget af forsinkelser og aflysninger, blandt andet på grund af personalemangel og infotavler, der ikke virkede.

Svendborgbanen: Pendlertalsmand efterlyser politisk initiativ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce