Overordnet gik det fornuftigt på Svendborgbanen i november, men ikke om morgenen. Her var tæt ved hvert fjerde tog ramt af forsinkelser

Svendborg: Her går det godt, men ikke om morgenen.

Det kunne godt være overskriften på den seneste DSB-opgørelse over rettidighed på Svendborgbanen - nemlig den over november.

Af den fremgår det, at den samlede rettidighed var på 90,1 procent svarende til, at 9 ud af 10 passagerer nåede frem til tiden.

Dermed præsterede banen en del bedre end de 81,8 procent, som er kravet i DSB's kontrakt med staten, mens et dyk i tallene afslører, at det ikke går lige godt hele dagen.

I tidsrummet fra klokken 6 til 9 er rettigheden på mere beskedne 78,7 procent, hvilket kan oversættes til, op imod hver fjerde passager var ramt af forsinkelser.

Det er signalfejl og fejl på en overkørsel, der er de største skurke i fortællingen om de hyppige morgenforsinkelser, oplyser DSB i en pressemeddelelse.

Rettidigheden for den del af året, der er gået, er 87,2 procent set over hele døgnet, mens den for morgentrafikkens vedkommende er 78,1 procent.

Et tog er forsinket, hvis det ankommer mere end 2,59 minutter efter køreplanen.

 

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.