Svendborgbanen: Minister kalder til møde

Hans Christian Schmidt (V) vil have ordførernes bud på, hvordan der kan rettes op på den ustabile Svendborgbanen. Foto: Tim K. Jensen
Foto: Carsten Bundgaard

Svendborgbanen: Minister kalder til møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) har kaldt trafikordførere til møde, hvor han vil have forslag til forbedring af driften på Svendborgbanen

Svendborg: Transportminister Hans Christian Schmidt (V) har skrevet et læserbrev.

Det kommer i kølvandet på, at han i en leder i Fyns Amts Avis mandag bliver beskyldt for at svigte de hårdt prøvede pendlere på Svendborgbanen, og i debatindlægget oplyser ministeren, at der er grænser for, hvad han kan gøre, eftersom han har overtaget en trafikkontrakt, som er indgået af den tidligere regering med støtte fra SF og Enhedslisten.

Hans Christian Schmidt oplyser også, at han har kaldt Folketingets ordførere til møde, og at de her vil få mulighed for at komme med forslag, der kan rette op på den ustabile drift.

EL: Spil for galleriet

Transportordfører Henning Hyllested (EL) oplyser, at han har tænkt sig at dukke op, men at han ikke er ved at briste af forventninger.

- Jeg opfatter det som spil for galleriet. Transportministeren ved jo udmærket, hvad der ligger af forslag, siger Hyllested, der er af den overbevisning, at etablering af et eller flere vigespor på den enkeltsporede bane er en effektiv vej mod mere stabil drift.

Så det har han tænkt sig at foreslå, oplyser han.

- Men det ved ministeren jo i forvejen, konstaterer Henning Hyllested.

Derfor kan man med rette forvente, mener han, at Hans Christian Schmidt har beregninger med på, hvad det vil koste at etablere vigespor.

- Men mit gæt er, at han ikke har. Jeg tror, at han bare vil sige, at det er der ikke råd til på finansloven. Venstre har jo i forvejen klart markeret, at de danske jernbaner rager dem en papand. For dem handler alt om motorveje, siger Henning Hyllested.

SF: Han skal have en chance

Karsten Hønge, der er trafikordfører for SF, vil ikke på forhånd afskrive, at der kan komme noget konstruktivt ud af mødet.

- Jeg synes, ministeren skal have en chance for at vise, at han vil noget. Og jeg er spændt på at se, om han har en plan, siger Karsten Hønge, der desuden peger på, at Hans Christian Schmidt selv har taget initiativ til mødet.

- Det er svært at have noget imod at blive indkaldt til et møde om en problemstilling, der er så stor som den på Svendborgbanen. Så jeg vælger at være positiv, siger SF-ordføreren.

Karsten Hønge erkender, at SF har været med til at lave trafikkontrakten - men han afviser, at Hans Christian Schmidt kan bruge kontrakten som argument.

- Ingen havde forestillet sig, at passagerer ville blive smidt af i Stenstrup, at togdriften ville være så ustabil, og at folk står proppet som sild i en tønde i togene. Det er klart, at det ikke er det, der er ånden i kontrakten, siger Karsten Hønge, som derfor ikke mener, at ministeren har grund til at være bebrejde ordførerne i oppositionen, at de har krævet handling.

- Han skal hverken være træt af os eller af avisen, fordi I skriver om det. Han skal være træt af DSB og Banedanmark. Det er det, det hele handler om, siger Karsten Hønge.

Avisen har forsøgt at få transporminister Hans Christian Schmidt i tale for at høre, hvad han har at byde ind med på mødet.

Han oplyser imidlertid via sin pressechef, at han ikke har kommentarer ud over dem, der kan læses i debatindlægget. Men at han gerne udtaler sig efter mødet, som er berammet til 29. september.

Svendborgbanen: Minister kalder til møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce