Kun tre af fire tog kom til tiden, og om morgenen var det endnu værre. Skidt start på året for DSB på Svendborgbanen

DSB har fået en skidt start på 2016 på Svendborgbanen.

Det viser rettidighedstal for januar på den udskældte strækning mellem Svendborg og Odense.

Et tog er rettidigt, når det ankommer med en forsinkelse på mindre end tre minutter, hvilket 77 procent af alle tog i januar gjorde.

Det svarer i grove tal til, at hvert fjerde tog var forsinket, og i morgentimerne stod det endnu værre til.

Her var rettidighedsprocenten på 57,9, hvilket svarer til, at godt og vel 4 ud af 10 tog trillede for sent til perronen.

Det vil næppe imponere morgenpendlerne, som typisk hopper på toget for at komme på job, og det er da også et godt stykke fra det mål om en kunderettidighed på 81,8 procent, som er indføjet i kontrakten mellem staten og DSB.

Ifølge netop DSB er der særligt to årsager til den dårlige januar.

Den ene er, at det en morgen var tocifrede minusgrader, hvilket gav isglatte skinner, signalfejl og problemer med nogle af togene.

Dertil skal lægges, at et jordskred nær Ringe den 30. januar var årsag til, at al togdrift måtte indstilles i syv timer, oplyser DSB.

De mange problemer på Svendborgbanen har fået transportminister Hans Christian Schmidt til at skrue bissen på over for DSB og Banedanmark.

Resultatet af det er en plan, som indebærer, at der frem over udelukkende vil køre IC3- og Desiro-tog på banen, mens det udskældte IC4-tog er kørt ud på et sidespor - eller rettere: Kolporteret til Sjælland.

Planen blev sat endeligt i værk i går, mandag den 22. februar.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
17
Passagerer smidt af i Stenstrup efter signalfejl

Passagerer smidt af i Stenstrup efter signalfejl

7
Minister: Utopisk at tro på stabil Svendborgbane

Minister: Utopisk at tro på stabil Svendborgbane

Tog til tiden: Minister igen i samråd om Svendborgbanen

Tog til tiden: Minister igen i samråd om Svendborgbanen