Elendige rettidighedstal for maj på Svendborgbanen. I myldretiden blev godt hver fjerde passager ramt af forsinkelser

Svendborg: Er man en hund efter dårligt nyt, er Svendborgbanen gaven, der bare bliver ved med at give.

DSB har netop offentliggjort rettidighedstallene for den sydfynske bane, og af dem kan ses, at blot 72,7 procent af togene i morgenmyldretiden nåede frem til tiden, tallet i de travle eftermiddagstimer var på 74 procent. Ergo blev mere end hver fjerde passager ramt af forsinkelser i myldretiden, mens det i maj samlet lykkedes DSB at levere tog til tiden i 81,5 procent af tilfældene.

I en pressemeddelelse fra DSB bliver skylden placeret på Banedanmark.

- Banedanmarks forsinkede sporarbejder kom til at fylde meget i Odense, så der er i perioder trængsel på sporene. Det kommer også til at gælde på de spor, hvor togene kører mod Svendborg. Det gav udfordringer, også med at få vores tog frem til de værksteder, der løbende servicerer og vedligheder vores tog, skriver informationschef Tony Bispeskov.

Arbejdet på sporene skulle have været færdigt umiddelbart efter pinsen og kristihimmelfartsferien, hvilket det ikke blev.

DSB oplyser desuden, at operatørrettigheden, der er den del af trafikken, som DSB alene har ansvaret for, endte på 93 procent i maj.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
El-millioner til landsstævnet

El-millioner til landsstævnet