Svendborg vil være med til at kontrollere Kina


Svendborg vil være med til at kontrollere Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SVENDBORG: Med Svendborg Kommune fremme i forreste række er der udsigt til, at danske kommuner sammen vil forsøge at sikre ordentlige arbejdsforhold for kinesiske granitarbejdere.

De danske kommuner er storkunder hos kineserne, når det gælder indkøb af granit. Svendborg er ingen undtagelse.

Men langt ind i de kommunale systemer bredte chokket sig, da en tv-dokumentar i foråret viste, hvor elendige forholdene er for de kinesiske arbejdere, der bryder granit til kunder i vesten.

På baggrund af tv-dokumentaren tog Enhedslistens Jesper Kiel sagen op i byrådet. Han ønskede at sikre, at kommunen kun køber granit hos selskaber, hvor miljø- og arbejdsforhold er i orden.

Jesper Kiels forslag blev positivt modtaget i byrådet - som sendte det tilbage til administrationen for nærmere undersøgelse.

Administrationen har spurgt en række kommuner for at lodde stemningen, og nu er sagen tilbage hos politikerne, bl.a. med beskeden:

- Der er på nuværende tidspunkt ikke et decideret samarbejde omkring importen af granit, men der er et stærkt ønske om at etablere et sådant, hedder det i oplægget til politikerne.

Allerede i efteråret vil et sådant nyt samarbejde mellem kommunerne formentlig starte.

Aalborg Kommune har nemlig sammen med Stenhuggerlauget taget initiativ til et seminar, der skal handle om, hvordan kommuner, der skal bruge granit, kan sikre sig, at forholdene for granit-arbejderne etisk, socialt og miljømæssigt er i orden.

Politikerne i Udvalget for Miljø og Teknik skal på deres næste møde tage stilling til, om de vil deltage i dette seminar og samarbejde.

Svendborg vil være med til at kontrollere Kina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce