Svendborg-vægtløftere må blive hjemme

Tre armenske vægtløftere, der alle går i Svendborg Atlet Club, havde håbet at stille til start ved et stort stævne i København i dag. I stedet må de blive i Svendborg.
Foto: Katrine Becher Damkjær

Svendborg-vægtløftere må blive hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks Idrætsforbunds højeste appelinstans har ikke færdigbehandlet sagen om en 16-årig vægtløfter fra Svendborg Atlet Club, der dermed går glip af stævne i København

Tre unge armenere, som dyrker vægtløftning i Svendborg Atlet Club, havde sat næsen op efter at komme til et stort stævne i København her i weekenden.

Det bliver dog ikke til noget, og vægtløfterne må blive hjemme.

Årsagen er, at der i øjeblikket kører en sag mellem Svendborg Atlet Club og Dansk Vægtløftnings-Forbund (DVF). Sagen er under behandling i Danmarks Idrætsforbunds højeste appelinstans, som dog ikke når at færdigbehandle den inden weekendens stævne.

Derfor kan de tre armenere ikke få lov til at stille op, da DVF henviser til en regel, der siger, at svendborgklubben skal indhente tilladelse fra vægtløfternes hjemland, inden de kan få lov til at stille op.

Dopingmistanke

Fyens.dk har de seneste par dage skrevet om historien, der drejer sig om den ældste af armenerne, 16-årige Ladush Mayilian.

Det kom frem, at Dansk Vægtløftnings-Forbund nægtede vægtløfteren adgang til stævnet ved at bruge en regel, der siger, at svendborgklubben skal indhente godkendelse fra Armenien, inden han kan stille til start.

Den rigtige årsag bag udelukkelsen af vægtløfteren er dog, at forbundet mistænker ham for at have brugt ulovlige midler, forklarede forbundsformand Erling Johansen.

Svendborg Atlet Club klagede først til Dansk Vægtløftnings-Forbunds appeludvalg over dets brug af reglen, men blev afvist, inden den gik videre til DIF's højeste appelinstans, hvor sagen altså ligger nu.

Og indtil DIF har færdigbehandlet sagen, er Dansk Vægtløftnings-Forbunds afgørelse gældende.

Derfor må Ladush Mayilian blive hjemme i Svendborg sammen med to andre armenske vægtløftere i klubben, som ikke er under mistanke, men som bliver ramt af reglen, forbundet har valgt at håndhæve.

Læs mere om sagen i Fyns Amts Avis lørdag.

Svendborg-vægtløftere må blive hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce