Flere sårbare børn i Svendborg kan nu få tilskud til at deltage i fritidsaktiviteter. Kommunen har udvidet aldersgruppen og sætter samtidig støtten op.

Svendborg: Flere sårbare børn i Svendborg Kommune kan nu få økonomisk støtte til at deltage i fritidsaktiviteter. Det sker efter Erhvervs,- beskæftigelses- og kulturudvalget i Svendborg torsdag godkendte nye regler for ansøgningen til de såkaldte fritidspas.

Et fritidspas er i praksis en kontingentstøtte til sårbare børn og unge i Svendborg Kommune, så de kan deltage i en organiseret fritidsaktivitet. Ordningen blev etableret i 2016 med støtte fra Socialministeriet og børn og unge fra seks til 18 år har hidtil kunnet søge om et tilskud på 1000 kroner.

Det bliver der lavet om på nu, da tilbuddet om fritidspas bliver udvidet til at omfatte børn under seks år, nemlig tre til femårige.

Samtidig bliver det maksimale støttebeløb hævet fra 1000 kroner til 1500 kroner, da et årskontingent i flere foreninger ifølge indstillingen til udvalget koster væsentligt mere end 1000 kroner.

Der er afsat 100.000 kroner i det kommunale budget til ordningen hvert år frem til 2019 og ordningen blev oprindeligt støttet med 150.000 kroner af Socialministeriet.

  • ## BYL Thornfeldt_Kasper-Emil_(2015)_003.jpg

    Af:

    Journalist på Svendborgredaktionen på Fyns Amts Avis med fokus på politik. Jeg har tidligere været på lokalredaktionen på Ærø samt den fælles sportsredaktion, Sport Fyn. Jeg er bosat i Odense.