Nonstop-solokapsejladsen rundt om Fyn har passeret de maksimale 400 tilmeldte - flere på venteliste

Svendborg Amatør Sejlklubs aktive holder hænderne højt oppe over hovedet i disse dage. Bifaldet gælder den glade melding, at kapsejladsen Silverrudder er udsolgt. Årets maksimale antal tilmeldte på 400 både blev nået på kun fire uger.

- Ja, det er helt vildt. Nu har vi oprettet en venteliste, og her har vi allerede 15 på, siger nonstop-solokapsejladsens leder, Ole Ingemann fra sejlklubben.

- Og 400 er 400, betoner han overfor Fyens.dk

- Det er det maksimum, vi har sat i år, siger Ole Ingemann og lader forstå, at det måske kan blive endnu højere i de følgende år.

- Der plejer at dukke nogle afbud op, og der kommer ventelisten så ind i billedet. Jeg er helt sikker på, at vi bliver 400 til start, siger Ole Ingemann.

Med et deltagerantal på 400 er kapsejladsen fra Svendborg i sig selv en flerfoldig rekord. Den er verdens største af sin art, men den er samtidig også Danmarks største kapsejlads sammenlignet med deltagende antal både i fx Fyn Rundt og Sjælland Rundt i de senere år.

Tyske sejlere i overtal

Med sejlere fra ni nationer er Silverrudder - måske - også Danmarks mest internationale kapsejlads.

Blandt sejlerne er de tyske deltagere i overtal i år. Hele 240 både er tilmeldt fra vor sydlige nabos havne.

En ny udfordring i år bliver afviserøerne ved Svendborgsundbroen - vel at mærke mest, hvis sejladsen sættes i gang med start mod vest og dermed direkte i en kæmpeklump hen mod broen og Vejdirektoratets nye stenbunker.

Racet Svendborg-Svendborg rundt om Fyn indledes med skipper-info på Frederiksøen torsdag aften 22. september. Startsignalet til Silverrudder 2016 lyder fra Den Runde Lystbådehavn fredag morgen og formiddag. Og så gælder det om for sejlerne at holde sig vågne og friske under de følgende mindst 140 sømils sejlads alene for sejl.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".

Mere om emnet

Se alle
På to dage: Svendborgs Silverrudder tæt på 100 tilmeldte

På to dage: Svendborgs Silverrudder tæt på 100 tilmeldte

Svendborg Amatør Sejlklub overtager Sølvroret

Svendborg Amatør Sejlklub overtager Sølvroret

Silverrudder-arrangør: Det kan blive endnu større

Silverrudder-arrangør: Det kan blive endnu større