Sportsklasserne fra Nymarkskolen får storebror på gymnasiet og erhvervsskolen

Svendborg: Muligheden for at de største sydfynske idrætstalenter kan kombinere skole og uddannelse med hård og tidskrævende elitetræning, bliver nu styrket i Svendborg.

Det sker, når den nye forening, Svendborg Life, torsdag den 25. februar bliver stiftet ved en generalforsamling i SG-Huset med et klart mål: At skabe Danmarks stærkeste talentudviklingsmiljø.

Bag initiativer står Svendborg Kommune og en række eliteforeninger - blandt andet Svendborg Rabbits, GOG, FC Svendborg og Svendborg Gymnastikforening. Foreningerne har alle unge talenter, der er tilknyttet til de nuværende sportsklasser på Nymarkskolen, og Svendborg Life er dannet for at kunne videreføre principperne fra sportsklasserne til ungdomsuddannelserne.

Det fortæller Jannie Kaae, der er elitekoordinator i Svendborg Kommune, og har stået bag det bredde idrætsskoleprojekt i folkeskolerne og det mere eliteprægede sportsklasseprojekt.

- Det her er den videre vej ud af den røde tråd, som skal sikre, at der også er et nogenlunde tilsvarende elitetilbud, når de unge forlader folkeskolen og starter på en ungdomsuddannelse, forklarer hun.

Klar efter sommerferien

I sportsklasserne på Nymarkskolen har alle elever seks lektioners idræt om ugen. Træningen er fysisk og skadesforebyggende, og ikke baseret på om man spiller fodbold, håndbold eller basket.

Sådan bliver det også i det nye tilbud, som både Svendborg Gymnasium og Svendborg Erhvervsskole bakker op om.

Planen er at få et sportsakademi op og stå allerede efter sommerferien med studieretninger på gymnasiet og erhvervsskolen.

- Ligesom i sportsklasserne vil man mødes til morgentræning på tværs af idrætsgrene og blive en del af et fælles træningsmiljø, og gymnasiet og erhvervsskolen støtter op om den fleksibilitet, der er nødvendig i forhold til morgentræning, træningslejre og mesterskaber, forklarer Jannie Kaae.

Klubberne skal stå bag

Når det er nødvendigt at lave en forening, så skyldes det, at kommunen ikke længere kan stå bag, når talentprogrammet vokser ud af folkeskolen.

Det er i stedet foreningerne, der skal drive projektet og stå bag den nye forening, Svendborg Life.

- Det er klubberne der skal drive det her, og som også har de store fordele. Deres talenter får en rigtig god og kvalificeret træning om morgen, og så handler det også om fastholdelse og rekruttering, fordi de både kan holde på talenter og trække nye til, forklarer Jannie Kaae.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.