Svendborg som vært for landsstævnet er i fokus på Folkemødet

Borgmester på Bornholm holdt åbningstale på Folkemødet i Allinge, og der senere gik Morten Østergaard (R) på, for ligeledes at holde tale overværet af blandt andre Svendborgs borgmester, Bo Hansen (S), der er taget til Fokemødet sammen med seks byrådskollerger og kommunaldirektør, erik Bendorf. Foto: Bo Hansen

Svendborg som vært for landsstævnet er i fokus på Folkemødet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Bo Hansen (S) er sammen med seks byrådspolitikere og kommunaldirektøren taget til Folkemødet på Bornholm for at brande Svendborg som vært for landsstævnet i 2021. Og naturligvis også for at minde om, at det nye folketing ikke må glemme at lave en udligningsreform.

Svendborg/Allinge: I disse dage strømmer politikere, debattører, journalister og kommunikationsfolk til klippeøen, nærmere bestemt Allinge på Bornholm for at deltage i Folkemødet.

Fra torsdag til søndag vil de gøre, hvad de kan for at påvirke hinandens verdenssyn, så - i dette tilfælde Svendborg - får en plads i de andres bevidsthed.

Det er borgmester Bo Hansen (S), der er taget afsted sammen med seks andre byrådspolitikere og kommunaldirektør, Erik Bendorf, og Bo Hansen fortæller, at målet især er at fremhæve Svendborg Kommune som vært for Landsstævnet i 2021.

- Det handler om at blive set i den sammenhæng, det synes jeg jo er vigtigt for Svendborg Kommune, og derfor kan jeg også med glæde se, at der er nogle af mine byrådskolleger, der har taget deres landsstævne-t-shirts med, siger Bo Hansen og forklarer, hvordan han vil sætte fokus idræt i almindelighed og på Svendborg som landsstævnevært i særdeleshed:

- I dag skal jeg for eksempel være med til at sætte fokus på kørestolsrugby for veteraner, vi skal være en del af DGI og DIF's åbningsreception i forhold til idrætten, og i morgen tidlig skal jeg være med i en debat med to andre borgmestre - blandt andre værtsborgmesteren Winnie Grosbøl (S) - om idræt i naturen og hvad kommunerne hver især gør for det, fortæller han.

Ud over borgmester Bo Hansen er blandt andre byrådskollegerne Steen Tinning (R) og Karl Magnus Bidstrup (AL) taget til Folkemødet på Bornholm sammen med Flemming Madsen (S), Torben Frost (S), Pia Dam (S), Bruno Hansen (S), og kommunaldirektør Erik Bendorf. Foto: Bo Hansen
Ud over borgmester Bo Hansen er blandt andre byrådskollegerne Steen Tinning (R) og Karl Magnus Bidstrup (AL) taget til Folkemødet på Bornholm sammen med Flemming Madsen (S), Torben Frost (S), Pia Dam (S), Bruno Hansen (S), og kommunaldirektør Erik Bendorf. Foto: Bo Hansen

Udligningsreform

I den tungere og mindst lige så vigtige ende vil Bo Hansen sætte behovet for en udligningsreform på dagsordenen, når han deltager i debatter om det.

Han medgiver, at det kan ende med, at han løber en åben dør ind, idet stort set samtlige folketingskandidater i valgkampen for nylig gjorde klart, at en udligningsreform er nødvendig og står øverst på listen, når Folketinget springer i arbejdstøjet. Ikke desto mindre mener Bo Hansen, at det er vigtigt at bevare fokus på udligning.

- Jeg skal i debat med Torben Hansen (S), der er borgmester i Randers Kommune og Steen Christensen (S), som er det i forstadskommunen Albertslund. Og der kan man sige, at det er tre meget forskellige kommuner, hvor Steen Christensen selvfølgelig ikke har en interesse i, at udligningen ændrer sig, Torben Hansen ligger midt imellem og Svendborg er en af de kommuner, der matematisk set rammes hårdest af den model, der er for nuværende, siger han og fortsætter:

- Men jeg synes, det allervigtigste er at gøre udligning så meget til et spørgsmål om mennesker af kød og blod som muligt. For når vi taler om udligning, så taler vi jo om velfærd; om ældre på plejehjemmene, pædagoger og normeringer. Det hele. Og det skal vi gøre klart for alle, lyder det fra Bo Hansen.

Politisk efteruddannelse

Mens Bo Hansen program stort set er lagt, skal de øvrige kommunalpolitikere fra Svendborg ikke deltage i debatter på turen til Bornholm.

- For vi må bare indrømme, at på Folkemødet vil alle rigtig gerne have en borgmester med i debatten, mens det er sværere som byrådsmedlemmer at blive en del af de debatter. Så for dem handler Folkemødet i langt højere grad om netværk og om at blive inspireret, siger Bo Hansen.

- Der er jo ingen efteruddannelse for kommunalpolitikere, og det skal der heller ikke nødvendigvis være, men som byråd har vi også en forpligtelse til, at man som lokalpolitiker kan komme ud og blive inspireret og dygtiggøre sig, og der mener jeg bare, at Folkemødet er det helt rigtige sted at gøre det, siger Bo Hansen, der vender snuden mod det sydfynske søndag.

Svendborg som vært for landsstævnet er i fokus på Folkemødet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce